Szeged és környéke

2015.03.27. 21:52

Olasz verseny 700 diákkal

Szeged - Mintegy 700 diák vesz részt azon az olasz nyelvi versenyen, amely tegnap kezdődött a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában.

Munkatársunktól

Az immár 41 éves múlttal rendelkező Festival d’Italiano 1974- ben a monori József Attila Gimnázium kezdeményezésére indult el, azóta szinte minden évben megrendezik ezt a nagyszabású versengést. Idén 52 iskola tanulói mérettetik meg magukat Szegeden.

Élőbeszéd, versmondás, prózamondás, színjátszás, szituációs játékok, kultúrtörténeti vetélkedők, egyéni és csoportos ének, tolmácsverseny és meseírás is szerepel a feladatok között. A magyarországi egyetemek olasz tanszékei pedig írásbeli feladatokat adtak ki, amelyekre több mint 70 pályamű érkezett be.

A fesztiválnak vannak hagyományos kötelező elemei, de minden iskola megpróbál valami újat is. Idén ez a Római vakáció kultúrtörténeti vetélkedő, amelyre 64 csapat nevezett be. A kétnapos verseny egyébként lehetőséget teremt arra is, hogy az ország olasz szakos tanárai találkozzanak egymással, a baráti beszélgetések mellett pedig lehetőség nyílik szakmai megbeszélésekre, tapasztalatcserére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!