Szeged és környéke

2015.07.06. 22:37

Görögországban semminek sem ment fel az ára

Magyarország, Görögország - Itt nyugalom van, minden kapható - írta a Görögországban nyaraló kollégánk. Sokan aggódnak a görög helyzet miatt. A szegedi Top Tours utazási iroda vezetője szerint az ország továbbra is biztonságos. <br>

Munkatársunktól

– Többen is telefonáltak hétfőn az irodába, hogy el merjenek-e indulni Görögországba. Mindenkit megnyugtattunk, minden rendben van Görögországban, amely a vasárnapi népszavazás után is biztonságos ország. Van benzin, minden kapható a boltokban, működnek az éttermek, kávézók, és ami fontos, semminek sem ment fel az ára – mondta lapunk érdeklődésére [namelink name="Hegyesi Sándor"].

A szegedi Top Tours utazási iroda vezetője a számítógépén mutatta, milyen üzeneteket kapott Skype-on a görög partnercégektől és a magyar idegenvezetőktől. Mindenki arról számolt be, hogy nyugalom van Görögországban. „Meleg a tenger, hideg a sör, irány Görögország!" – írta az egyik idegenvezetőnk.

A Top Tours főként buszos és repülős utakat szervez Görögországba. Olyan kedvelt helyekre viszik a turistákat, mint például Kréta, Korfu és Nei Pori. Az irodavezető szerint soha annyian nem fizettek még be görögországi nyaralásra, mint az idén.

– Már így is nagyon sokan utaztak el, és hol van még a szezon vége! – mondta Hegyesi Sándor, aki közölte, folyamatosan kapcsolatban állnak a kinti partnereikkel, hogy naprakészen tudják tájékoztatni az utasaikat.

Fotó: DM

A sajtót és a helyiket lázban tartotta a népszavazás, de a hatásait egyelőre nem érzékelik a turisták. Fotó: MTI
– Tunéziába már nem engedünk utasokat a június 26-i merénylet után. Valamennyi utasunknak más úti célt ajánlottunk fel, vagy visszafizettük a részvételi díjat. Ezzel szemben Görögországban minden rendben van. A bankautomatákból történő készpénzfelvétel nem érinti a külföldi turistákat. Azt javasoljuk az utasainknak, hogy a saját kényelmük érdekében annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire úgy gondolják, hogy a nyaralás alatt szükségük lehet – mondta az irodavezető.

Hegyesi Sándor szerint az elkövetkező hetekben dől el, hogy csődbe megy-e Görögország. Szerinte ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, akkor sem változik meg a pénznem egyik napról a másikra. – Legalább 3–6 hónap türelmi időt kapnak a görögök, hogy visszaálljanak az euróról a drachmára, de szerintem ez nem következik be, mert megegyeznek majd az EU-val és társintézményeivel – mondta Hegyesi Sándor.

– Itt nyugalom van, minden kapható. Semmi változás nincs a vasárnapi nem szavazat óta. Van benzin, nem fosztották ki a boltokat, senki sem idegeskedik – írta hétfőn a Volosz környékén nyaraló kollégánk.

Elutazik Görögországba?

Tervezte, hogy Görögországban nyaral? Most, hogy vasárnap nemmel szavaztak a görögök, és elutasították az uniós megszorító javaslatokat, továbbra is úgy gondolja, hogy elutazik Görögországba nyaralni? Hogyan készül a nyaralásra? – ezt kérdeztük a delmagyar.hu Facebook-oldalán az olvasóinktól.
Borsits Alex: – Itt vagyunk már hat napja. Semmi sem változott. Mindenki dolgozik, az emberek nyugodtak...
Laca: – Pénteken indulunk, nincs mit tenni! Majd kiderül, mi vár bennünket! Úgy gondolom, hogy a görögök sem akarják elriasztani a turistákat!
Erzsébet Szabó: – Vágyam volt nagyon rég a görög tengerpart. Egyáltalán, a tenger. De most hálát adok a teremtőnek, hogy nem fizettem be februárban. Nem, most sehova határon túl. Maradt a gyönyörű Pécs és környéke.
János Péter Czeglédi: – Hosszú történelmük alatt, gondolom, nem ez az első válságuk, és biztosan túlélik. Remélem, hogy a tengert ez egyáltalán nem érinti, a girosz- és a sörellátás lehet talán még problémás, de bízom benne, hogy ezt megoldják.
Nagy Ildikó: – Mi pénteken megyünk. Teljesen nyugodt vagyok, nem érdekel a politikai, pénzügyi helyzete az országnak!
Norman Bánfi: – Már nagyon várom hogy induljunk, max. nem eurót viszünk költőpénznek... 14 éve járok oda, és eddig sem volt gond, és ezután sem lesz, ha a turizmus szemszögéből nézzük a dolgokat. Kár a felesleges hangulatkeltés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!