Szeged és környéke

2015.09.22. 20:46

Szeged Szépei főztek a gyerekeknek

Szeged - Szeretjük, hogyne! De inkább imádjuk - felelte egy csapat fiú a szegedi Port Royal teraszán kedd délután, amikor azt kérdeztük tőlük, szeretik-e a palacsintát.

Munkatársunktól

A bisztróban idén negyedik alkalommal látták vendégül a Szeged Szépe döntős lányai az állami gondoskodásban élő, ÁGOTA-s gyerekek egy csoportját.


A négy csinos lány, [namelink name="Farkas Lili"], [namelink name="Kiss Bianka"], [namelink name="Papp Kitti"] és [namelink name="Schillinger Viktória"] előbb némi répát, erős paprikát vágott össze, majd a felszolgálók segítségével minden asztalra gulyásleves került.

 

Szeged Szépei főztek a gyerekeknek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

[namelink name=" Kolompár Csaba Zoltán"] szerint jól sikerült a leves. – Erős Pistával még jobb – mondta a fiú, majd egy kávéskanálnyi erőssel ízesítette a levesét.


– Tudjuk, hogy ezek a gyerekek, családok nem gyakran jutnak el étterembe, ezért különleges élmény számukra, hogy itt lehetnek – mondta [namelink name="Gera Gábor"] ötletgazda, a Szeged Szépe verseny főszervezője. Az ötven gyerek és kísérőik a gulyásleves után tejszínhabos, baracklekváros palacsintát fogyasztottak.


A vacsora mellett az egyik szegedi irodaszer- és írószer-kereskedés jóvoltából ajándékcsomagot is kaptak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!