Szeged és környéke

2015.11.10. 22:02

Szabadalom védi a szegedi fejlesztő hangszóróját

Szeged - Szabadalomként jegyezte be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Papp Gergely 22 éves szegedi fejlesztő Koaxális hangszóró elrendezés című beadványát.

Munkatársunktól

Ez az eredmény körülbelül hároméves munka gyümölcse. „Az újítás alapötlete, hogy a koaxális hangszórókban megtalálható magas és mély membránokat vezérlő tekercseket a feltaláló úgy rendezte el, illetve a mágneses köröket (...) úgy alakította ki, hogy azok ne rontsák egymás hatását, hanem a jelenlegi megoldásokhoz képest jóval nagyobb teljesítményre legyenek képesek, sokkal kisebb torzítással" – adta hírül a napokban az innovacio.hu internetes portál.

 

Papp Gergely a hangszórók királya. Archív fotó: Karnok Csaba

Papp Gergely a hangszórók királya. Archív fotó: Karnok Csaba

Gergő a szegedi Gábor Dénes szakközépiskolában végzett elektrotechnikusként, tavaly Kamilo Feher-díjat kapott. Eddigi egyik legnagyobb eredménye, hogy 2013 májusában Arizonában harmadik helyezést ért el az Intel chipgyártó cég világversenyén, az International Science and Engineering Fairen. A találmányra vonatkozó szabadalmi beadványnak az elkészítését a Magyar Innovációs Szövetség szakmailag és anyagilag támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!