Szeged és környéke

2015.12.14. 22:25

Ipari parkért iskola jár

Szeged - A szegedi önkormányzat ipari parkot alakítana ki a most még állami tulajdonban lévő Dorozsmai Ipari Park és a gabonakutató által használt állami földterületen. Cserébe az államnak adná a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola területét.

Arany T. János

Másutt már sikerült


– A város által igényelt terület 140 hektár, amelyen ipari parkot szeretnénk kialakítani, hogy fogadni tudjuk a befektetőket, vállalkozásokat. Egy éve próbálkozunk a cserével – mondta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere. A szegedi városvezetőknek okot adhat a bizakodásra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Modern Városok Program több állomásán – Miskolcon és Nyíregyházán – ipari parkok kialakításának támogatásáról tett ígéretet.

– A Hunyadi tér lakói többet érdemelnek – mondta Fogadóóra sorozatunkban két hónappal ezelőtt Binszki József, a városrész önkormányzati képviselője.


– A teret körbevevő fal gettóként csúfítja a környéket. A terület a Belügyminisztérium tulajdona, tőlük kell megszerezni. A megoldás érdekében csereként a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola által használt területet ajánlottuk fel, amely a városé – mondta még október 29-én online interjújában Binszki József.


A Belügyminisztérium sajtóosztálya azt írta, a belügy nem támogatja az önkormányzat által igényelt Hunyadi tér 1. szám alatti, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonkezelésében lévő, állami tulajdonú ingatlan átadását. Szüksége van viszont a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolára, amely, mint írták, a Külső Határok Alap által finanszírozott Határrendészeti Oktatóbázis külső oktatási helyszíne. „Tekintettel arra, hogy az önkormányzati ingatlanra a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolának hosszú távon szüksége van, annak állami tulajdonba és vagyonkezelésébe kerülését a belügyi fejezet támogatja" – olvasható a válaszukban.

 

Állami földekért cserébe az önkormányzattól állami tulajdonba kerülhet a rendészeti szakközépiskola által használt terület. Archív fotó: Schmidt Andrea

Állami földekért cserébe az önkormányzattól állami tulajdonba kerülhet a rendészeti szakközépiskola által használt terület. Archív fotó: Schmidt Andrea

A szegedi városvezetés azzal a feltétellel adja a rendőrség tulajdonába a szakközépiskolát, ha az állami tulajdonban lévő Szegedi Gabonakutató, illetve a Dorozsmai Ipari Park területén megfelelő ingatlanokat bocsátanak az önkormányzat tulajdonába. Már tárgyaltak a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel, a Miniszterelnökséggel, a Belügyminisztériummal és a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt.-vel.


A Belügyminisztérium és a rendőrség támogatja az önkormányzat javaslatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!