Szeged és környéke

2015.12.22. 20:41

Milliókat kaptak a menekültek miatt

Csongrád megye - 146 millió forintot kap a Belügyminisztériumtól a migráció okozta rendkívüli költségeik fedezésére az ország 22 települése - jelentette be tegnap Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár.

Munkatársunktól

A politikus közölte, az új alapot elsősorban azoknak a határ menti településeknek szánják, amelyeket a menekültek „lerohantak". A pénz alapvetően a közterület-fenntartás, hulladékszállítás, szociális létesítmények, időszakos illemhelyek kihelyezésének költségeinek fedezésére szolgál.

Csongrád megyéből 11 település részesült összesen 36 millió forint támogatásban. Ásotthalom 9,1, Deszk 1,6, Domaszék 3,8, Ferencszállás 1,5, Kiszombor 6,1, Klárafalva 1,5, Kübekháza 1,2, Mórahalom 4,8, Röszke 3,4, Tiszasziget 1,6 millió forint, Újszentiván pedig 880 ezer forint összegű támogatást kapott. Bács-Kiskun, Somogy, Baranya, Vas és Győr- Moson-Sopron megyei települések is részesültek a támogatásból.

A legmagasabb összeget, 44 millió forintot az egykori katonai laktanyában menekülttábort működtető Kiskunhalas kapta, de Kelebiának is jutott 27 millió, Hegyeshalom kiadásait pedig közel 11 millióval támogatta a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!