Szeged és környéke

2016.01.01. 20:25

280 milliót kap tizenkét intézmény

Csongrád megye - Hétmilliárd forintot biztosít a kormány az egészségügyi intézményeknek a betegek ellátásában nyújtott többletteljesítményükért az Egészségbiztosítási Alap maradványából - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

Munkatársunktól

Hozzátették: az összegeket már átutalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Magyar Államkincstárnak, így az hamarosan az intézmények számlájára kerül.


A járóbeteg-szakellátás ösztönzésére 4,7 milliárd forintot, a várólista-csökkentésben való aktív részvételért 1 milliárd forintot, az onkológiai diagnosztikában vállalt többlettevékenységért 800 millió forintot, míg az egynapos ellátások ösztönzésére 500 millió forintot kapnak az intézmények.


Az E-alap maradványából összesen 339 egészségügyi szolgáltató részesül – Csongrád megyéből tizenkettő, összesen közel 280 millió forint értékben.

 

Kasszasöprés


A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely– Makó 9,8 millió, Mindszent Város Önkormányzata 99 ezer, Székkutas Községi Önkormányzat 65 ezer, a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza 7,8 millió, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház 34,2 millió, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja 194,1 millió, a mórahalmi MÓRA-VITÁL Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nonprofit Közhasznú Kft. 5,1 millió, a Szegedi Sport és Fürdők Szolgáltató Kft. 4,4 millió, a csongrádi Dr. Szarka Ödön Kistérségi Egészségügyi Szolgáltató Kft. 6,2 millió, a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. 9,3 millió, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény 1,3 millió, a Csongrád Megyei Kormányhivatal pedig 2,4 millió forint pluszpénzt kap az úgynevezett kasszasöprésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!