Szeged és környéke

2016.04.12. 09:10

Csak huszonhét milliót hagyott a Szeviép az alvállalkozóknak

Szeged - Közel 400 millió forintot fizetett az állam a Szeviép egyik cégének egy hirdetmény és versenytárs nélküli pályázaton - közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Bálint.

Munkatársunktól

Csődbűntett a Főszernél is


Szerdán szintén a vádlottak padjára ül a Főszer Zrt. volt tulajdonosa, L. Jenő is. Szabó Bálint azt mondta, érdekes, hogy a NAV bűnügyi nyomozói épp L. Jenőéktől bérelnek ingatlant.

A Likvidkontroll Kft. ügyvezetője – aki a pórul járt Szeviép-alvállalkozókat képviseli – azt mondta, érthetetlen, hogy az állam 384,5 millió forintot fizetett ki bérleti díjra, miközben önkormányzati és állami ingatlanok állnak üresen.


Szabó arról is beszélt, hogy az MVH szegedi kirendeltsége a Szeviép Investment Kft.-től bérelt helyiséget a cég volt székházában, ezért havonta 4,6 millió forintot fizettek. Elmondta, a cég B. Sándorhoz köthető, legutóbb épp a fia volt a tulajdonos. Hozzátette, Békés megyében az MB2 Kft.-től bérelt a Vidékfejlesztési Minisztérium irodát, a cég szintén sokáig B. Sándor érdekeltségébe tartozott.


A Szeviép felszámolásáról elmondta, az alvállalkozók 1,5 milliárd forint kintlévőségből 27 millió forintot kaphatnak meg. – Ennyit hagytak a cégben, a többit kilopták – summázta [namelink name="Szabó Bálint"]. Elárulta, a Vidékfejlesztési Minisztérium már akkor szerződést kötött a Szeviéppel a bérletről, amikor még csak terven létezett a székház. – Feljelentést tettem hűtlen, hanyag kezelés miatt. Derüljön ki, hogy ki és miért döntött kizárólag a Szeviép mellett – mondta Szabó Bálint.


A Szeviép-per szerdán folytatódik a szegedi bíróságon, a volt cégvezetőket csődbűntettel vádolják, letöltendő börtönt is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!