Szeged és környéke

2016.04.15. 10:37

Ma még tart az általános iskolai beíratás

Csongrád megye - Aki tegnap nem tette, ma még beírathatja gyermekét az általános iskolába - országosan ez a két nap áll erre rendelkezésre azon szülők számára, akiknek a gyermeke szeptember elsején kezdi meg az első osztályt.

Munkatársunktól

Alapesetben azok tankötelesek, akik augusztus 31-éig betöltik a hatodik évüket, és iskolaérettnek minősítette őket az óvoda vagy vitás esetben az erre kijelölt szakbizottság. A szülőnek a kiválasztott iskolába kell elmennie a gyermek nevére kiállított személyi azonosítóval, lakcímkártyával és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolással.


Az állami iskoláknak törvényi kötelezettségük felvenni a lakhely szerint oda tartozó összes jelentkezőt, vagyis a körzetes gyerekeket. Ha egy szülő nem a területileg illetékes iskolába íratja be gyermekét, és ott esetében elutasító döntés születik, a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles a szülő gyermekét beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!