Szeged és környéke

2016.04.28. 20:10

Nagykorúvá vált a Dömötör-díj

A felnőtté válás lesz a téma a Szegedi Nemzeti Színház legjobbjait elismerő idei díjátadó gálán: éppen 18. éve vehetik át a színház legjobb művészei és dolgozói a díjakat. Idén kivételesen egy héttel később, június 4-én tartják meg a hagyományosan minden év május utolsó szombatján rendezett gálát.

Borbola Lilla

– A téma adja magát – mondta [namelink name="Barnák László"] színművész, az idei Dömötör-díj-átadó gála rendezője, utalva az est műsorára. Az iskolapad, a másik nem felfedezése, az első szerelem és csalódás, a lázadás kerül többek között a gála középpontjába a rendező ígérete szerint, aki kellő humorral kezeli az esemény műsorának szerkesztését. Ahogy egy kamasz világa, úgy fordul egy kicsit minden a feje tetejére az esten: tánckaros énekel, prózista és énekes lép fel egy számban, mindezt az idei évadból merítve és a következőből ízelítőt adva – árult el részleteket Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház rangos díjátadó gálájáról.

 


A téma változik, a színvonal nem, és a szavazás is visszatér az eredeti rendhez: míg tavaly színházlátogatáshoz volt kötve a voksolás, idén újra interneten és papír alapon is szavazhatnak a nézők a kedvenc művészükre. Az internetes szavazás ma indul, a papíralapú jövő héten, és a június 4-i gála előtt egy héttel zárják le – mondta [namelink name="Sztáry Erika"], a kuratórium soros elnöke.


A hagyományos időponttól a színház kérésére tértek el, a társulat budapesti elfoglaltsága miatt került át a gála egy héttel későbbre. Így több idejük lesz a nézőknek szavazni, és a művészeknek is a felkészülésre. A tizenkét díjból nyolcra szavazhatnak a nézők – érdemes, mert két jövő évadra szóló bérletet sorsolnak ki a voksolók között. A legjobb háttérmunkás díját a színház munkatársai, a legjobb gyermekszínészt a gyermeknézők, az életműdíjat és az évad művészi teljesítménye díjat a társadalmi kuratórium tagjai ítélik oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!