Szeged és környéke

2016.05.31. 21:02

Nemzeti színű arcstiftől a parókáig

Jövő pénteken kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság Franciaországban. A magyar nemzeti tizenegy harminc év után jutott ki újra foci-világeseményre. Az üzleteket ellepték a válogatott legkülönfélébb kegytárgyai. Még nemzeti színű arcstift is kapható.

K. G. G.

– Csak néhány napja érkezett meg a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos meze, amit a franciaországi Európa-bajnokságon visel. Két hét alatt kell kiszolgálni vele a fél országot – mondta [namelink name="Szabó Anikó"].

[namelink name=" Dóra Donát"] dekázva hangol a labdarúgó-Európa-bajnokságra. A Széchenyi téren drukkol majd a magyar csapatért.

 

Dóra Donát dekázva hangol a labdarúgó-Európa-bajnokságra. A Széchenyi téren drukkol majd a magyar csapatért.

Dóra Donát dekázva hangol a labdarúgó-Európa-bajnokságra. A Széchenyi téren drukkol majd a magyar csapatért.

A mezeket és egyéb szurkolói kegytárgyakat is árusító Feketes Sas utcai üzlet vezetője a mez kései érkezését azzal magyarázta, hogy válogatottunk szereplése a világeseményen csak a tavaly novemberi pótselejtező után vált biztossá, míg például Németországban a nemzeti csapat hivatalos Eb-meze már egy éve kapható.

Eb-magazin kitölthető menetrenddel


Sokan készülnek már a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra, ami alól a Délmagyarország sem kivétel. Lapunk június 7-i száma a nagy esemény előtt külön Eb-magazin melléklettel jelenik meg, amiben a válogatottunk posztere mellett az Eb kitölthető menetrendje is megtalálható.


– Szeretem a focit, így biztos nézem majd a mérkőzéseket. Természetesen a magyaroknak drukkolok, de a németeket és az olaszokat is kedvelem. Focizni nem nagyon tudok, korábban táncoltam, most teniszezek – mondta az üzletben a magyar csapat mezét felpróbáló 14 éves [namelink name="Szekeres Adél"].


Magyarországon legalább a csoportkör három meccse erejéig minden fanatikus fociszerető nemzeti színekbe öltözhet majd. A hivatalos mezen kívül többek között baseballsapka, piros-fehér-zöld paróka, focilabda és trikolór arcstift is kapható már a különböző üzletekben. A szurkolókon kívül a vendéglátósok is készülnek.

 

Ilyen kalapban szurkolhatunk.

Ilyen kalapban szurkolhatunk.

– Egy világbajnokság előtt többen vásárolnak tévét, de mivel Magyarország 30 év után szerepel újra jelentős focieseményen, a nagyobb tévék iránt az utóbbi hetekben főleg a vendéglátósok körében nőtt meg az igény – mondta [namelink name="Sánta Károly"]. A szegedi Media Markt ügyvezető igazgatója szerint televízió vásárlásánál a minél jobb képfrissítést vegyük figyelembe, hiszen a foci gyors sportág. Az üzletlánc a Széchenyi térre is kitelepül az Eb idejére, ahol a hivatalos meccsek előtt PlayStationön játsszák le az összecsapást.Ehhez toboroztak résztvevőket az üzletközpontban szombaton. A beugró egy teszt kitöltése és dekázás volt, amit [namelink name="Dóra Donát"] könnyen teljesítette. A fiú versenyszerűen focizik, édesapjával, a több szegedi focicsapatban is megforduló Dóra Jánossal biztosan a Széchenyi téren szorít majd a magyarok sikeréért.

– Egy győzelemmel már tovább lehet jutni a csoportból. Biztos nagy lesz a hangulat, de az eseményre külön mezt nem vásárolok. Otthon pedig 105 centi képátmérőjű tévénk van, ami elég lesz a focinézéshez – mondta [namelink name="Dóra János"].

 

 A kétéves Király Lázár farkasszemet nézett Cristiano Ronaldóval. A portugálok a magyarok ellenfelei lesznek a csoportkörben. Fotók: Frank Yvette

A kétéves Király Lázár farkasszemet nézett Cristiano Ronaldóval. A portugálok a magyarok ellenfelei lesznek a csoportkörben. Fotók: Frank Yvette

Készül már a közös meccsnézésre [namelink name="Király László"] is, aki kétéves Lázár kisfiával nézelődött az elektronikai áruházban. – A kedvencem a Barcelona – mondta a kisfiú, miközben az egyik tévén a Real Madrid sztárját, Cristiano Ronaldót nézegette. Ronaldo a portugál válogatott ékköve, a magyar csapatnak a csoportkörben Ausztria és Izland mellett éppen a dél-európai nemzet legjobbjaival kell megküzdenie. – Nagyon várjuk már az Eb-t. A kisfiamnak addig biztos vásárolok egy magyar mezt – mondta Király László.

A vérmes szurkolás ára


A magyar válogatott hivatalos mezét a Fekete Sas utcai üzletben 22 ezer forintért árulják. Szerényebb focipóló viszont már 2700 forinttól kapható. Trikolór tapsrudat 300, nemzeti színű karkötőt 290 forintért láttunk.

A piros-fehér-zöld arcstift ára 700 forint. Nemzeti színű nyakláncot is lehet vásárolni 3800 forintért. A nagyobb bevásárlóközpontokban egy Magyarország feliratú mez 1800 forintba kerül, szurkolói parókát 1600 forintért árulnak. Az Eb labdáját 3555 forintért láttuk. Egy 107 centi átmérőjű, tökéletes képfrissítéssel rendelkező 3D-s okostelevízió ára 140 ezer forint.








 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!