Szeged és környéke

2016.05.25. 21:57

Skorpióvá alakították át a diákok a legórobotot

Szeged - Három legórobottal lett gazdagabb a József Attila Általános Iskola és Szakiskola.

Borbola Lilla

Mindhármat az EMMI és az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által kiírt országos Digitális témahét versenyén nyerték: kettőt az iskolai pályázaton, egyet a tanárok megmérettetésén, Nemes-Nagy Erikának köszönhetően. A robotok elnyeréséhez az iskola egy olyan programot dolgozott ki Tiétek a pálya! néven, amelyben a szociális nevelést ötvözik a digitális eszközök használatával.


A 9. és 10. osztályos tanulók olyan beszélgetéseken vettek részt, ahol az iskola utáni élethez kaphattak jó tanácsokat: például lakás- és albérletkereséshez, állásinterjúkon való részvételhez, családi adósságrendezéshez vagy a függőségekkel kapcsolatban. A programba igyekeztek minél több digitális eszközt is bevonni: az interaktív táblákat és az eseményeket rögzítő kamerákat is a diákok kezelték.

 

Csányi Roland, Tóth Dániel, Tasi Dániel és Rácz Antal elmerült a robotok világában. Fotó: Borbola Lilla

Csányi Roland, Tóth Dániel, Tasi Dániel és Rácz Antal elmerült a robotok világában. Fotó: Borbola Lilla

A legórobotok nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében, már az összeszerelésben is segédkeztek. A robotok képesek egyszerűbb feladatok végrehajtására, kisebb tárgyak felemelésére vagy tájékozódásra, amire a fiatalok programozzák be őket szeptembertől, így élvezettel fejleszthetik informatikai tudásukat. A robotokat át is lehet alakítani, a fiúk a skorpió alakú mellett tették le voksukat. – Szeretek ezzel foglalkozni, mert lefoglal és érdekel, lehet velük dolgokat arrébb pakolni – mondta a tizedikes [namelink name="Tasi Dániel"]. – A programozással még az elején járunk, de idővel az is menni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!