Szeged és környéke

2016.07.17. 19:30

Óriások Szegeden: egymást gyorsulta le Kis Füstös, Papa Maci és Szűzoltó

Kis Füstös, Papa Maci, Genyósputtony és Szűzoltó küzdöttek meg egymással vasárnap a Vásárhelyi Pál utcában, ahol a kamiontalálkozó legjobban várt eseményét, a gyorsulási versenyt rendezték.

A. T. J.

– Anya, mikor lesz már két óra? – kérdezte türelmetlenül egy kisfiú édesanyját vasárnap a szegedi Vásárhelyi Pál utcában. A huszonhatodik Nemzetközi Kamionos Country Találkozó leglátványosabb és legnépszerűbb eseményére került sor a lezárt útszakaszon.


A kamionoknak előbb el kellett jutniuk Sziksósról Szegedre, ami a heves esőzésben felázott Sziksósfürdőn nem volt egyszerű. Ágoston Attila, a rendezvény főszervezője elárulta, a rendezvény 26 éves történetében még nem fordult elő, hogy ennyire rossz idő legyen. Egy helyi traktoros ezer forintért húzta ki a kamionokat a sárból.

A Bakay Nándor utca és a Mercedes kereskedés között több mint ezren voltak kíváncsiak az óriások csatájára. Az ötéves Görög Ákos azt mondta, azért szereti a kamionokat, mert gyorsak és szépek. A megszeppent kisfiú Wábererék Volvójába is beülhetett.

Egymást gyorsulta le Kis Füstös, Papa Maci, Genyósputtony és Szűzoltó a Kereskedő közben. Fotó: Török János - GALÉRIA


Volt itt minden, ami ilyenkor szokásos: égő gumi, füstfelhő, hangos dudálás. A kamionok elejéről pedig nem hiányozhattak a vicces becenevek: Kis Füstös, Papa Maci, Genyósputtony és Szűzoltó és a Kemény is megmérettette magát és járművét.


A versenyre 16 kamionos nevezett. A futamokat csak a 90-es busz érkezése lassította, a buszt ugyanis átengedték a szervezők. A legérdekesebb futamon egy amerikai csőrös kamion, egy Freightliner és egy ukrán KrAZ küzdött meg egymással. A Freightliner sofőrje, Ágoston Attila azt mondta, a siker nem a lóerőkön, hanem a sofőr rutinján és ügyességén múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!