Szeged és környéke

2016.08.31. 15:03

Figyeljen a sorrendre! Először sétarepülés utána pörkölt

Rovatunkban hétről hétre kollégáink számolnak be arról, ők milyen hétvégi programokon vesznek részt, illetve mivel töltik a szabadidejüket.

Kovács András

Temérdek színvonalas program vár ránk és vendégeinkre Szegeden és környékén a következő napokban, elsőként talán a Swing Csillagai: Dixie ünnep a Zsinagógában. A Molnár Dixieland Band, Szulák Andrea és Berki Tamás koncertje a XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális fesztivál méltó nyitórendezvénye szeptember 1-jén 19 órától az új zsinagógában.


Kihagyhatatlan szabadtéri program a jubileumi, XX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a rendezvény péntektől vasárnapig tart. Ezúttal is számos kísérőrendezvénnyel, zenés műsorral a Tisza mindkét partján. Mi mással is köszönthetnénk az őszt, mint egy jó szegedi halétellel! A halászléfőző versenyen ezúttal is bárki bemutathatja tudományát.


Szép nyarunk lesz a hétvégén, így ne felejtkezzünk meg a szükséges folyadékbevitelről sem – erre is jó helyszín a halfesztivál. És miután régen volt már a városban tűzijáték, ne hagyjuk ki a lézershow-val színesített záróprogramot, ami vasárnap este 9 órakor kezdődik.


Szeptember 3-án látogatható lesz a Szent István téri víztorony, a legelső ilyen vasbeton építmények egyike. Az, amelyik később még évtizedekig szolgált mintaként – és a legidősebb, működő vasbeton víztorony Magyarországon. Tetejéről szép időben messzire látni.


Aki még magasabbra tör, látogasson ki a szombati szatymazi repülőnapra, amely pörköltfőző versennyel is össze van kötve. Ha sorrendet javasolhatunk, először sétarepüljön és utána töltse meg a gyomrát egy jó paprikással – fordítva ez egy vicces pilótával akár meglepetést is tartogathat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!