Szeged és környéke

2016.10.06. 11:20

Jogvédő mesekönyvet kapnak az óvodák

Akit bántalmaznak, ha szenved is, többnyire nem tudja, hogy őt most jogsérelem éri. Ha ezzel tisztába jön, nagyobb eséllyel kér segítséget, hangzott el tegnap a szegedi megyeházán annak kapcsán, hogy a gyerekeket alapvető jogaikra megtanító meséskönyveket kap Csongrád megye mind a 177 óvodája.

Munkatársunktól

Boldizsár Ildikó Az elveszett madártoll című kötetéből országszerte 4500 intézménynek adnak, további tízezer kereskedelmi forgalomba kerül. Állami gondozásban nevelt gyerekek számára készült az első két ilyen gyűjtemény, de „kikerültek", használni kezdték az óvodák, és az derült ki, sokat segít. Herczeg Rita, a Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ gyermekjogi szakreferense azt mondta, a legtöbb gyerek számára az a természetes közeg, amiben él. Fontos, hogy lássa, ő hogyan tud érvényt szerezni a jogainak úgy, hogy mások jogait ne sértse. A címadó mesében a vörösbegy legszebb tollát elsodorja a vihar. A madarak utánaerednek, megtalálják, elkezdenek veszekedni, kié legyen. A kocsiút azonban rájuk pirít, hogy ez nem az övék, tessék visszavinni a vörösbegynek, ne sírdogáljon tovább. A felnőtteket a könyv az Égbőlpottyant mesék című műsorra emlékezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!