Szeged és környéke

2016.10.10. 22:01

Munkaerőhiány: a szakképzésre koncentrálnak

A Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) célja, hogy segítse az egyre égetőbb munkaerőhiány megoldását. Szakképzési Show-jának első állomása hétfőn volt Szegeden, a Párizsi körúton.

A Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) idén is megszervezte fórumát, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a szakképzés lényeges témaköreiben minden szereplő megfogalmazhassa véleményét, elvárásait – és megossza a másikkal a jó gyakorlatot. A szervezet célja, hogy segítse az egyre égetőbb munkaerőhiány megoldását. A megyei kereskedelmi és iparkamara által elnökölt MFKB Szakképzési Show-jának első állomása hétfőn volt Szegeden, a Párizsi körúton. A bizottság elnöke, Kőkuti Attila a rendezvény előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, ötleteket várnak a résztvevőktől. Tény, a szakképzés lassan idomul a valósághoz, a munkaerő egy része pedig időközben elvándorol, mert nincs akkora termelékenység, amiből a nyugatival versenyképes jövedelmek kifizethetők lennének. – A mai hiányt mindenki ismeri, de nekünk 8-10 évre kell(ene) előre látni, így olyan foglalkozásokat is a hiányszakmák közé emelünk, amelyek még nem azok. Arra koncentrálunk, amivel nagyobb hozzáadott érték állítható elő – mondja az elnök. A Szakképzési Roadshow következő állomása szerdán lesz Hódmezővásárhelyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!