Szeged és környéke

2016.10.09. 11:21

Pintér Béla darabjával indítja az évadot a SZESZ

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) új évadát a ,,kendőzetlenség", kötetlenség jegyében tervezi Varga Norbert, a társulat művészeti vezetője. Ennek jegyében új alkotók, Nógrádi Claudia és Drubina Orsolya darabjait is bemutatják, és verses-zenés estekkel készülnek októberben.

A SZESZ első előadása Pintér Béla Démon gyermekei című darabja, amely október 10-én látható a Pinceszínházban. A régi játszóhely mellett a Kálvária Kulturális és Információs Központban (KIK) és a Millenniumi Kávéházban is fellép a társulat, így október 12-én a „nem véletlen" című verses-zenés estnek a kávéház ad otthont. Tovább játsszák október 17-én Dorde Lebovic szürreális darabját, az Ezredik éjszakát, majd a közönség kérésére megismétlik Az érzékelés kapui című Jim Morrison-estet október 25-én a Pinceszínházban. Három év dalait, versfeldolgozásait gyűjti csokorba a „Naked SZESZ" elnevezésű október 28-i kötetlen koncerten a KIK-ben, mikor a társulat saját kedvenceiből válogat.


Több új bemutatóval készül az egyetemi színház: már zajlanak Nógrádi Claudia Kalliopé című darabjának próbái, amelynek főszereplői Hadadi Mária és Hodu Péter. A szerző egy személyben rendezője is a november 10-én debütáló mitológiai-lélektani témájú műnek. A 2017 tavaszára tervezett második bemutató Drubina Orsolya rendezése, a Nagyanyám immár/webcamerán figyeli/a tyúk hogy tojik című előadás, amely személyes élményekből táplálkozva mutatja be a mai nyugdíjasok életét.


A társulatot meghívták a debreceni és a pécsi egyetemi színházi találkozóra, ahová Pintér Béla Démon gyermekei című előadásával készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!