Szeged és környéke

2016.11.03. 12:40

Átugrott a kerítésen, bíróság elé áll

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja azt a koszovói állampolgárságú férfit, aki hamis okmányokkal próbált meg bejutni az Európai Unió területére.

A vádirat szerint a vádlott november elsején a déli órákban jutott át Magyarország területére jogellenesen Szerbia irányából. A vádlott az államhatárt védő kerítésen, illetve drótakadályon annak megrongálása nélkül jutott be az Európai Unió területére:átugrott a kerítésen. Röviddel ezt követően Röszke térségében a rendőrök ellenőrzés alá vonták, és a ruházatából előkerült 1-1 db szlovén honosságú személyi igazolvány, vezetői engedély, valamint Európai Egészségbiztosítási Kártya - ezeket lefoglalták. Az okmányokon a gyanúsított fényképe és személyazonosító adatai szerepeltek, azonban azok egy másik személy nevére szóltak. Valamennyi lefoglalt okmányról megállapításra került, hogy azok teljes utánzatok, hamisítványok.

A járási ügyészség a vádlottat határzár tiltott átlépésének bűntette, valamint 3 rendbeli közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt állítja bíróság elé.

A vádlott bűnösségének kérdésében a mai napon dönt a Szegedi Járásbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!