Szeged és környéke

2016.11.29. 19:38

Csütörtöktől Délmagyarország-Rotary Advent - 48 rászoruló család kap adományt

Csütörtöktől 24 napon át a Klauzál téren várunk mindenkit hagyományos jótékonysági rendezvényünkön. Összesen 48 család vesz át legalább száz-százezer forint értékű adományt, a színpadon pedig ismert emberek és szegedi gyerekek gondoskodnak az ünnepi hangulatról.

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Délmagyarország–Rotary Adventet a Klauzál téren. December 1. és 24. között összesen 48 rászoruló Csongrád megyei családnak adunk át adományokat. Ahogyan az előző években, idén is szegedi Rotary Clubokkal fogtunk össze, hogy szebbé tegyük olyanok karácsonyát, akikre segítség nélkül szomorú ünnep várna.


A Szeged–Tisza és Szeged Dóm Rotary Clubok cégek és magánszemélyek támogatásának köszönhetően tudnak megajándékozni 24 családot, lapunk, a Délmagyarország pedig olvasóink adományait osztja szét 24 olyan család között, akik pályáztak jótékonysági akciónkra. Támogatottjainkat már kiválasztottuk, november 15-e óta pedig mindennap be is mutatunk egyet-egyet közülük. Kóti Zoltán főszerkesztő-kiadóigazgató elmondta: múlt hét végéig már több mint 2 millió forint érkezett alapítványunk számlaszámára a rászoruló családok támogatására.


A csütörtökön kezdődő Délmagyarország–Rotary Adventen mindennap 16.30 és 18.30 óra között várjuk az érdeklődőket a Klauzál térre, Szeged karácsonyfájával szemben. Szeged Első Szeretetkuckójában a Délmagyarország a hagyományoknak megfelelően idén is gyerekek számára várja a felajánlásokat: a szegedi bölcsődéknek gyűjtünk jó állapotú játékokat, mesekönyveket. A színpad másik oldalán lévő faházban a Rotaract és Interact fiataljai kínálnak forralt bort és teát adományokért, amelyeket a középiskolás ösztöndíjalapba gyűjtenek. Ők fogadnak ruhaadományokat is, illetve itt működik majd a zoknicsereprogram is.


A rendezvényen mindennap fellép egy szegedi óvodás vagy iskolás csoport, és vendégünk lesz egy ismert ember is. Az adományozóműsorra kilátogatók találkozhatnak többek között Vajda Júlia operaénekessel, Bárdos András televíziós újságíróval, Fésűs Nelly, Cseke Péter, Király Levente és Szerednyey Béla színművészekkel, Horgas Eszter fuvolaművésszel, Manhercz Krisztián vízilabdázó olimpikonnal és Szabados Ági híradós műsorvezetővel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!