Szeged és környéke

2016.11.08. 12:20

Néha nagyot ugrik Jacqueline

Szeged - Mindennap megsétáltatják Jacqueline-t, az igen virgonc foltos muflonbárányt nevelőszülei, a Szegedi Vadaspark gondozói.

Munkatársunktól

A néha bakugrásokkal közlekedő állat két hete érkezett egy vadaskertből, ahol elárvulva találták a szokatlan mintázatú újszülöttet.


A világos foltok nem jellemzők a muflonkicsinyek bundájára, mivel így a ragadozók messziről észreveszik őket. A kis muflonjerkét kecsketejjel táplálják  gondozói. Jacqueline hamarosan a tavaly átadott hazai szarvas–muflon kifutóba költözik.

 

Kecsketejjel táplálják gondozói a kis Jacqueline-t, a foltos muflonbárányt. Fotó: Endrédi Lajos

Kecsketejjel táplálják gondozói a kis Jacqueline-t, a foltos muflonbárányt. Fotók: Endrédi Lajos

Az európai muflon valójában vadjuh, amelynek közelkeleti formáiból tenyésztették ki a házi juhot. Az európai muflon eredetileg a Földközi-tenger mentén terjedt el, Magyarországra Korzikáról és Szardíniából származó egyedeket telepítettek a XIX. században. A vadasparkban tavaly óta látható egy csapat muflon a dám- és gímszarvasokkal közös erdei kifutóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!