Szeged és környéke

2016.11.19. 13:22

X-Faktor: Dimitrij Szegedről robbant be a lányok szívébe

Szeged - Szegeden élt az X-Faktor kezdetéig az RTL Klub zenei tehetségkutatójának döntőse, Dimitrij Gorbunov. Nagynénje, a hárfaművész Natalia Gorbunova mesélt lapunknak arról, hogyan került a háború elől a Tisza-parti városba, és szerinte miként boldogul a hirtelen jött hírnévvel.

Timár Kriszta

Az idei X-Faktor legnagyobb tömeghisztériáját kiváltó énekese kétségkívül az ukrán származású [namelink name="Dimitrij Gorbunov"]. Már az első közönségtalálkozón szétszedték a lányok, Facebook-üzenőfala tele van szerelmes üzenetekkel. A magyarul még csak tanuló fiatalember hirtelen csöppent bele ebbe a sztárvilágba – láthatóan nem is nagyon tud még vele mit kezdeni.


Néhány hónapja egy egyszerű fiatal volt Szegeden, Dimitrij ugyanis a műsor kezdetéig itt élt nagypapájánál. Az elmúlt két hétben számtalan kísérletet tettünk arra, hogy telefoninterjút készítsünk vele mint az X-Faktor egyetlen megyei kötődésű versenyzőjével – nem sikerült. Ezért itt élő rokonait kérdezzük meg, milyen a mindennapokban az a fiatalember, aki egy csapásra a tinilányok bálványává vált.


Mint azt Dimitrij bemutatkozó kisfilmjében elmondta, nagypapájával lakik. Az idős férfi azonban nem beszél magyarul, így nagynénjével, Natalia Gorbunovával, az ismert hárfaművésszel beszélgettünk a pillanatok alatt sztárrá váló fiatalemberről.

 

Dimitrij Gorbunov

Dimitrij Gorbunov

– Annak idején, húsz évvel ezelőtt én jöttem először Magyarországra – kezdte a család történetét. – Úgy volt, hogy csak pár hónapig maradok, de aztán állást kaptam. Ezután költözött ide az édesapám is. Dimitrij három éve érkezett, édesapámnál rendezkedett be. Én csak besegítek a nevelésébe azzal, hogy kritizálok mindent – nevetett a hárfaművész.


Az X-Faktor döntőséről köztudott, azért jött Magyarországra, mert hazájában besorozták volna a háborúba katonának.


– Iskolába nem tudott járni, mert csak fizetős képzés jöhetett volna szóba, azt viszont nem tudtuk finanszírozni. Állást keresett, énekléssel akart pénzt keresni, de nem boldogult. Mindig énekes akart lenni, otthon operaházi kórusban is énekelt. Nagyon boldog, hogy sikerült az X-Faktor legjobbjai közé jutnia, remélhetőleg ennek köszönhetően valóra tudja váltani az álmát.


Nagynénje szerint Dimitrij ügyesen boldogul a magyar nyelvvel is. – Az elmúlt három évben nem volt rákényszerítve, hogy megtanulja: barátaival tudott angolul beszélgetni. Most viszont egyre bátrabban beszél, annak ellenére, hogy saját tapasztalatból tudom: nagyon nehéz a magyar nyelv.


Dimitrij ma este ismét színpadra áll az X-Faktor élő show-jában, ahol továbbjutása a nézői szavazatokon múlik. Ismét két versenyző búcsúzik a tehetségkutatótól, így az adás végére már csak hatan maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!