Szeged és környéke

2017.07.11. 11:40

Minden fronton volt szegedi érdekeltsége a magyar amerikaifutball-liga döntőjének

Minden fronton volt szegedi érdekeltsége a magyar amerikaifutball-liga (HFL) döntőjének, amelyet a helyszínen több mint 4 ezren láttak, és a tévében is élőben közvetítettek. A győztes Budapest Cowbells négy és a vesztes Miskolc Steelers egy játékosa a Szeged Bats együttesében kezdte, na és persze főszurkolóként ott volt a szintén szegedi Németh Gyula is.

Papós Tamás

Ahhoz képest, hogy Magyarországon az amerikai futball amatőr sport, hihetetlen körítés részesei voltak a nézők a hazai liga (HFL) döntőjében. A Digi Sport egyórás felvezetéssel, élőben, 13 kamerával közvetítette „a magyar Super Bowlt", amit a helyszínen, a Hidegkuti Nándor Stadionban 4350 néző látott.


Összehasonlításul: az MTK nézőterén az előző szezonban egyetlen NB I-es bajnokin, a Ferencváros elleni örökrangadón volt ennyi néző. És akkor még a különböző show-elemekről nem is beszéltünk, itt is volt félidei műsor, ahogy Amerikában. Ha már az Egyesült Államoknál tartunk, a korábban NFL-finálét is játszó Meskó Zoltán végezte el kezdőrúgást. Ami pedig még fontosabb: a magyar bajnokságban hat szegedi érdekelt, és mindannyian ott voltak a döntőben.

A bajnok szegediek. Németh Bence, Kispál Gábor, Demeter Ádám és Németh Márton. Fotó: Facebook/Németh Márton

A bajnok szegediek. Németh Bence, Kispál Gábor, Demeter Ádám és Németh Márton.

Fotó: Facebook/Németh Márton

Egyikük Németh Márton, aki három szegedivel együtt (Demeter Ádám, Kispál Gábor és testvére, Németh Bence) a végső győztes Budapest Cowbells tagja.


– Fantasztikus élmény volt, a 2014-es döntőnket is felülmúlta, köszönhetően a helyválasztásnak – kezdte élménybeszámolóját Németh Márton. – Itt ugyanis óriási hangzavart lehet kelteni, és a szurkolók ki is használták az adottságokat. Legfeljebb három-négy méterre lehetett hallani a társakat. Meskó Zoltánnal beszéltem, aki szerint a magyar viszonyokhoz képest hangulatban és sportélményben is nagyon jó meccs volt. Egy NFL-t megjárt játékostól ez nagyon jólesik, büszkék lehetünk az eseményre – mesélte a HFL 2014-es legjobbjának választott sportoló.

A szegedi Németh Gyula nem semmi szerelésben szurkolt. Fotó: Facebook / Photopium

Az említett négy játékoson kívül még volt két szegedi a fináléban: a vesztes Miskolc Steelers játékosa, Menczel Dániel, illetve a Németh testvérek édesapja, Németh Gyula.


A szegedi család utóbbi tagja természetesen nem játékos: ő a magyar liga és a válogatott főszurkolója, ezúttal is extravagáns testfestésben és öltözetben jelent meg.

Címkék#Superbowl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!