Szeged és környéke

2017.07.07. 16:45

Vádat emeltek a prostikat futtató szegedi család ügyében

Szeged - Pénzmosás, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt 30 ember ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség.

Munkatársunktól

 Ahogy írtuk, a szegedi K. családot azzal gyanúsítják, hogy 2011-től lányokat futtattak Franciaország több városában. Az ügy kirobbanásakor több nagy értékű autót, egyéb ingóságokat és ingatlanokat foglaltak le. A bűnszervezet működésének felderítésére korábban közös francia-magyar nyomozó csoport alakult. Tavaly decemberben házkutatást tartottak egy neves szegedi ügyvéd irodájában is, aki a gyanú szerint a K. család ingatlanvásárlással kapcsolatos ügyeit intézte.

Archív fotó

Archív fotó

A főügyészség 30 embert állít bíróság elé, akik hamis ingatlanvásárlásokkal, ehhez kapcsolódó pénzügyi tranzakciókkal, gépkocsi vásárlásokkal, készpénzküldő pénzügyi szolgáltatók igénybevételével keltették azt a látszatot, hogy a bűnszervezetből származó vagyon legális. Az ügyben egy vádlott előzetes letartóztatásban van, többen lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!