Szeged és környéke

2017.08.14. 17:42

Autósok, figyelem - kedd reggeltől zárva a rakpart

Csütörtökön indul a Rakpartfeszt, hétfőig nem használhatják a gépjárművek a rakpartot. A tűzijáték különlegességeket is tartogat.

Már kedden reggel 9-től lezárják a forgalom elől a Huszár Mátyás rakpartot, ahol csütörtökön indul a vasárnapig tartó Rakpartfeszt – Kézműves sörünnep, amelyet az ünnepi tűzijáték zár vasárnap este. Parkolni egyébként már hétfő este is tilos volt a területen. A rakpartot csak augusztus 21-én, hétfőn déltől használhatják újra a gépjárművek.


 Egyelőre úgy tűnik, az időjárás nem veszélyezteti a negyedórás ünnepi tűzijáték megrendezését, amely Németh István, a rendezvényt koordináló Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója szerint a Dél-Alföld leglátványosabbja lesz. A 2,9 millió forintba kerülő, 21 órakor kezdődő látványosságot népszerű filmzenékre komponálták, és a nemzeti színű rakparti installáció mellett a szőke Tiszára is utal, a folyót ugyanis rakétákkal aranyszínűre festik – árulta el Bácskai Dániel pirotechnikus. A rakétákat idén is a Partfürdőről lövik majd fel. Mivel a tűzijáték egyik visszatérő eleme a Belvárosi hídról aláhulló görögtűz, a biztonság érdekében 20-án a régi híd kerékpársávját is lezárják – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!