Szeged és környéke

2017.08.21. 08:45

Esővel és tűzijátékkal ünnepeltük az ország születésnapját, de nem csak ez történt hétvégén - íme galériáink!

Jó idővel indult, majd esővel folytatódott a hétvége, de az augusztus 20-i tűzijáték így se maradt el. És sok más program sem. Ha lemaradt volna a hétvégéről, összeszedtük, mi történt nálunk.

Munkatársunktól

A Soulwave és a Blahalouisiana együttesek voltak a szombati sztárvendégek a csongrádi borfesztiválon. Az ebből az alkalomból "borutcának" is nevezett Fő utcán ezrek kóstolták a borászok italait, szórakoztak.

Csongrádi borfesztivál. Fotó: Králik Emese - GALÉRIA


Vasárnap Szent István ünnepéről szólt minden: Szegeden Botka László polgármester azt mondta, "vissza kell térnünk Európába, nagyobb felelősséget kell vállalnunk egymásért." Szegedet példaként állította az ország elé. Megáldották az új kenyeret, megkoszorúzták Szent István és Gizella szobrát.

Augusztus 20. - Ünnepség Szegeden 2017. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

– Ha ma élne Szent István, mindannyiunknak azt tanácsolná, Magyarország legyen keresztény és legyen magyar. Nem többet, nem kevesebbet és nem bonyolultabbat – jelentette ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter Vásárhelyen.

Szent István király tiszteletére rendezett ünnepség Vásárhelyen. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Csongrádon Bedő Tamás polgármester Szent István király tevékenységét méltatta. - Aki a mások alamizsnájára kényszerül, az nem szabad ember, az alattvaló. A kenyér a munka, az ember megtestesülése - fogalmazott Szentes polgármestere, Szirbik Imre.


Ma sokak szerint a keresztény és nemzeti értékek már nem jelentenek semmit Európában. Ezt a magyar kormány másképp gondolja - fogalmazott beszédében Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke vasárnap Ópusztaszeren. Az augusztus 20-i ünnepségen adta át Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke Csongrád megye legrangosabb elismeréseit. Honvédségi bemutatót is tartottak Ópusztaszeren.

Honvédségi bemutatókat is tartottak Ópusztaszeren. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Makón arany-, gyémánt- és vasdiplomásokat, díszpolgárokat köszöntöttek vasárnap. Egy perces néma gyásszal kezdődött az ünnepség. A barcelonai merénylet áldozataira emlékeztek, majd Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatta Szent István államalapító tevékenységét.


Traktorshow-t, vetőmagbörzét és falunapot rendeztek a hétvégén Zákányszéken, amelyen több mint 300 traktoros vett részt. Az országban ennyi traktor még soha nem vonult zárt, egybefüggő konvojban egymás után.

Negyedik zákányszéki traktorshow. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Ráadásul két halászlészűzzel is találkoztunk vasárnap a hagyományos Tisza-parti Szent István Népünnepélyen Tápén, ahol immár tizenkettedik alkalommal ünnepelték horgászversennyel és halászléfőzéssel az államalapítást.

Tisza-parti Szent István Népünnepély. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A borongós idő ellenére is fellőtték a látványos tűzijáték rakétáit az égre. És milyen jól tették! Nézzék csak:

Látványos tűzijátékkal ünnepelte Szeged az államalapítást. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

De hogy ma se maradjon időjárás nélkül: hétfőre már mindenhol csökken a felhőzet, de kezdetben északkeleten még kisebb eső kialakulhat, napközben pedig az Északi-középhegyég térségében és az Alföldön elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat.Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 9-15, napközben 20-26 fok között alakul a hőmérséklet. Nem várható fronthatás - írja nekünk az Időkép.


És amíg visszamelegszik az idő, olvassa lelkesen a delmagyar.hu-t. Szép napot kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!