Szeged és környéke

2017.09.08. 13:41

Kettő az egyben: BorTér és repülőnap

1500 féle bor, 114 pincészet Tokaj-Hegyaljától Villányig - a szerdá kezdődő ötnapos Dóm téri BorTér számai.

D.T.

Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft.  vezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a különleges hangulatú fesztivál idén is szüreti  felvonulással kezdődik. A téren pedig a szőlészet-borászat történetét és eszközeit bemutató kiállítást láthatnak a  vendégek. A fesztivál koncertjein a Bon Bon, Horváth Charlie, Wolf Kati, Kökény Attila lép fel, a nap végén éjfélkor a dóm erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.


A tavalyihoz hasonlóan jövő pénteken a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé csatlakozik a programkínálathoz. Majó-Petri Zoltán, a szervező SZKT ügyvezető igazgatója elmondta, csütörtöktől szombatig töb mint negyven hőlégballon részvételével rendezik meg a Közép-Európa Kupa futamát. Ismét érkezik a többi közt a világ  egyetlen ma is repülőképes, 1949-ben gyártott Li-2-es gépe. Felépül az ország legnagyobb, 250 négyzetméteres ugrálóvára. Szombaton a repülőmodellek, sárkányrepülők, siklóernyősök után a Magyar Honvédség MI-8-as helikopterei érkeznek, majd Veres Zoltán műrepülő világbajnok, a Hawks of Romania csoport és  MI-2-es helikopterek következnek.  


Vasárnap a román és szlovák műrepülőcsapat tart bemutatót, majd  a vendégek birtokba vehetik a kifutópályát, görkorcsolyázhatnak  vagy akár repülőgépet is húzhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!