Szeged és környéke

2017.10.25. 20:18

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják a biztonsági őrt

Szeged - A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy mórahalmi szórakozóhely biztonsági őreként okozott életveszélyes sérüléseket.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a sértett január 20-án, az esti órákban, italozást követően baráti társaságával éjfélt röviddel megelőzően jelent meg az egyik mórahalmi szórakozóhelyen. A férfi magával vitt egy felbontott üveg italt, melyet a megérkezéskor a szórakozóhely teraszán, annak bejáratánál helyezett el. A hideg miatt a terasz egy része jéggel volt borított, ugyanakkor a bejárat előtti szakasz le volt takarítva. Röviddel a megérkezést követően a szórakozóhelyen a rend fenntartásával megbízott vádlott szóváltásba keveredett a sértettel a korábban a teraszon hagyott ital miatt, mivel azt a sértett bevitte az épületbe.


A vita időpontjában a sértett súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, ami egyébként a mozgásán, a beszédén is szemmel látható volt. A vádlott a szóváltás alatt két alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki ennek hatására elveszítette az egyensúlyát, hátraesett, és mindenféle tompító mozdulat nélkül a fejét a térkő jéggel borított részébe ütötte. Az ütődés következtében agyállományi elmozdulás, koponyaűri vérzés, lágy agyhártya alatti vérzés alakult ki, ami epilepsziás rohamot is kiváltott a sértettnél. A sérülések gyógytartama 8 napon túli, 6 hét – azzal, hogy közvetlen életveszélyes állapotba került a sértett, és amennyiben ismerősei azonnal nem hívnak mentőt, úgy a halála is bekövetkezhetett volna.


A sértettet az esetet követően hat napig kezelték az intenzív terápiás osztályon, az esetleges súlyosabb egészségromlás vagy maradandó fogyatékosság kialakulása kérdésében később adható válasz.


A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!