Szeged és környéke

2017.12.02. 14:53

Újabb két gyermeknek adta vissza egészségét a Rotary programja

Szeged - Két határon túli szívbeteg kisfiút operáltak meg a közelmúltban Szegeden a Rotary Gift of Life programjában. Ede tegnap elhagyta a klinikát, Hunor jövő hét elején mehet haza.

Munkatársunktól

– Jól érzem magam – mondta jókedvűen [namelink name="Császár Ede"] tegnap a szegedi gyermekklinikán. A szívbeteg temesvári kisfiút, mint arról korábban beszámoltunk (2017. november 11.: Ede türelmetlenül várja harmadik szívműtétjét), a Rotary Gift of Life programjában operálták meg, tegnap pedig haza is térhetett otthonába.


A nyolcéves gyereknek ez volt a harmadik szívműtétje. Egy ritka rendellenességgel született, amelyet először Marosvásárhelyen, majd másodjára már a család költségén Szegeden operáltak. A mostani műtétre egy gyakori szövődmény elhárítása miatt volt szükség, a Rotarynak köszönhetően pedig ez már nem terhelte meg anyagilag a családot. A kisfiú műtétjére a Rotary Budapest Center gyűjtötte össze a pénzt a Budapesti Maratonon. Kapott tőlük ajándékot is, egy nagy doboz legót.

Újabb két gyermeknek adta vissza egészségét a Rotary programja. Fotó: Karnok Csaba (galéria)



Pár nap múlva egyébként egy másik szívbeteg kisfiú is egészségesen mehet haza a Gift of Life programnak köszönhetően. A 7 éves, székelyudvarhelyi László Hunort jövő kedden engedik ki a klinikáról. Neki is veleszületett szívfejlődési rendellenessége volt, de ahogy az operáló teamet képviselő Bogáts Gábor szívsebész fogalmazott, most már akár olimpikon is lehet belőle. Ő egy doboznyi kisautót kapott ajándékba a műtétjét támogató Szent-Györgyi Albert Rotary Clubtól.


A nemzetközi Gift of Life program 1991-ben érkezett Magyarországra, 2014 óta pedig minden szívbeteg határon túli gyermeket Szegeden operálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!