Szeged és környéke

2019.01.23. 14:44

A következő évek egyik legnagyobb kihívása lesz - az iskolai agresszióról tartottak konferenciát Szegeden

A felmérések szerint a hazai közoktatásban a következő évek egyik legnagyobb kihívása az egyre inkább terjedő agresszió megelőzése és kezelése lesz.

A felmérések szerint a hazai közoktatásban a következő évek egyik legnagyobb kihívása az egyre inkább terjedő agresszió megelőzése és kezelése lesz. Ezért döntött úgy a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete (SZTE KÖVI), hogy regionális konferenciát szervez az agresszió megelőzése és kezelése témakörében a Mentor(h)álóval együttműködésben. A szakmai rendezvényen a dél-alföldi régió köznevelési és szociális intézményeiből több mint százhetvenen voltak jelen.


 A szerdai programon előadást tartott Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, Szabó Éva, az SZTE Pszichológiai Intézet vezetője, Ficz Gábor iskolapszichológus-koordinátor, Feketű Béla, a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának igazgatója, valamint Baráth Tibor, az SZTE KÖVI igazgatója. Az utóbbi megnyitóbeszédében kiemelte, ahogyan az egészségügyben, úgy a társadalmi problémák kapcsán is fontos a megelőzés, az okos és időbeni diagnózis felállítása, így nem alakul majd ki baj, ezért is fontos a szegedi konferencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!