Szeged és környéke

2019.02.21. 12:39

Német-magyar innovációs konferencia zajlik az ELI-ben

A német-magyar konferenciát Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a német Fraunhofer Társasággal közösen kétnapos szakmai egyeztető fórumot rendez Szegeden. A német–magyar konferenciát szerda délután Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Az angol nyelvű eseményen számos külföldi és hazai szakember tart előadást az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont mindenki által csak „Agynak" nevezett rendezvénytermében, köztük Varjú Katalin, az ELI-ALPS Attoszekundumos Források Osztályának a vezetője is. A résztvevők új kutatásokat, stratégiai együttműködéseket ismerhetnek meg, és jövőbe mutató kapcsolatokat alapozhatnak meg az optikai és a lézeres kutatások területén.


A kétnapos szegedi szakmai találkozó újabb állomása a német–magyar kapcsolatnak. Az innovációs rendezvényeken a két ország különböző szakterületein dolgozó kutatói és az együttműködést segítő kormányzati vezetők tartanak előadásokat, prezentációkat. A rendezvény helyszíne az ELI-ALPS szegedi lézeres kutatóintézet, ahol a fény és az anyag kölcsönhatását vizsgálják, minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett. Az itt végezhető kísérletek az alapkutatást szolgálják, és távolabbra tekintve például új ipari vagy orvosi alkalmazások kifejlesztésére adnak lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!