Szeged és környéke

2019.02.19. 18:26

Pingponglabdát pakoltak pálcikával - Fotók

A kézügyességüket és a türelmüket is próbára tehették az érdeklődők kedd délután a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának átriumában, ahol a Konfuciusz Intézet szervezett kínai lampionünnepet.

A.T.J.

Mint az intézet kínai igazgatója, Wang Lei elmondta, a kínai hagyományos naptári év első hónapjának 15. napján van a kínai hagyományos lampionünnep. Ez a kínaiak legnagyobb hagyományos ünnepének, a tavaszünnepnek az utolsó napja.

 

Pingponglabdát pakoltak pálcikával. Fotó: Török János - GALÉRIA


Az intézet magyar igazgatója, Mohr Richárd ezt azzal egészítette ki, hogy a lampionünnephez sok népszokás kapcsolódik, az emberek ilyenkor nemcsak a különböző színű és formájú lampionok szépségében gyönyörködtek, hanem úgynevezett dob-, sárkány- és oroszlántáncot is jártak, népdalokat énekeltek, petárdákat robbantottak.


Az oroszlántánc és a robbantás ez alkalommal elmaradt, de a kínai kalligráfiát, a lampionhajtogatást és a kínai evőpálcika használatát is kipróbálhatták az érdeklődők. Ez utóbbit úgy, hogy pingponglabdákat kellett egyik tálból a másikba pakolni pálcikával. – Negyed óra alatt már kettő sikerült – mutatta büszkén Dobai Éva banki alkalmazott, aki hozzátette: evett már pálcikával, de kapkodni akkor és most sem tudott vele.


A kínai lampionünnep alkalmából a pálcika használatát is gyakorolhatták az érdeklődők kedd délután az egyetem rektori hivatalának átriumában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!