Szeged és környéke

2019.03.12. 16:52

Elboronálják a gyepet - ezzel!

Rendkívül hasznos új eszközt szerzett be tavaly vásárolt kistraktorjához a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft., amelyet már be is vetettek a szegedi gyepfelületek karbantartásához.

Munkatársunktól

Makrai Lászlótól, az önkormányzati cég vezetőjétől megtudtuk, a gyepavar eltávolítására és a felszíni egyenetlenségek eldolgozásához használják a gyepboronát, főleg a nagyobb füves területeken, ahol a traktor meg tud fordulni. A traktorhoz kapcsolt eszköz fogaival fölszaggatják a korábbi kaszálások miatt kialakult filcréteget, ezzel segítve a gyepszőnyeg szellőzését, a gyökérzet megújulását, a tápanyagok talajba juttatását. Emellett a sűrűn előforduló vakondtúrásokat is szétteríti az adapter, mert jól idomul a talajfelszínhez – így megkönnyítik saját dolgukat, a hamarosan kezdődő fűnyírást is. A kikopásnak indult gyepfelületek is újrasarjadhatnak, a talaj tömörödését csökkenti az eszköz. Az új adaptert három hete használják, ezalatt a cég kaszálási területeinek harmadában, 980 ezer négyzetméteren végeztek vele gyepboronálást.

Akcióban a hasznos kis eszköz. Segít a gyepeknek, hogy jobb kondiban legyenek. Fotó: Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.

Akcióban a hasznos kis eszköz. Segít a gyepeknek, hogy jobb kondiban legyenek. Fotó: Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!