Szeged és környéke

2019.03.28. 16:23

Szűrik a zsákosokat Szegeden

Erdei László olvasónk levélben osztotta meg észrevételét lapunkkal. Azt írta, érdekes tapasztalatra tett szert egy műanyag hulladékzsák vásárlása kapcsán.

Munkatársunktól

„A lehullott faleveleket szerettük volna szabályosan egy megvásárolható hulladékzsákba helyezni (ahelyett, hogy szélnek eresztettük volna), ezért nejem bement a Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. irodájába vásárlás céljából". A levél azzal folytatódik, hogy Erdei László feleségének nem adtak zsákot.


„Egy ilyen zsák pár évvel ezelőtt 635 forintba került, és szabad volt neki is vásárolni. Nos, hát írtunk meghatalmazást, de lakásunkban éppen nem találtunk két idegent a tanúzáshoz. De majd megoldjuk" – zárta levelét ironikusan olvasónk.

 


Makra Gábor, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélkapcsolati részlegvezetője elmondta, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság számlázórendszeréből állítják ki a számlát, így csak a nyilvántartásukban szereplő szerződött ügyfél vagy annak meghatalmazottja kaphat zsákot, mivel a számlát utólag, csekken kell fizetni. A cég így próbálja szűrni, hogy csak az vegyen zsákot, akinek valóban van érvényes szemétszállítási előfizetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!