Szeged és környéke

2019.05.15. 14:41

Turistacsalogató applikáció készül

Mint arról korábban beszámoltunk, turisztikai együttműködés jön létre egy határon átnyúló pályázat révén Szeged és Szabadka között.

Munkatársunktól

A partnerek célja, hogy egyik település se maradjon egynapos turisztikai célpont. A fejlesztéshez 190 ezer 332 eurót nyertek. A kapcsolat alapja a szecessziós értékek, épületek népszerűsítése, amire egy turisztikai mobilapplikációt is készítenek hamarosan, digitalizálva a látványosságokat. A munkát a Zengo Kft. végzi el – derült ki a közgyűlés pénzügyi bizottságának szerdai ülésén.


Szóba került még az a rendeletmódosítás is, amely szerint ettől az évtől minden nyugdíjas és általános iskolás 10 ezer forint támogatást kap az önkormányzattól. A bizottság támogatásra javasolta, ahogyan a Fidesz–KDNP is.


A Fidesz szegedi alapszervezete korábban közölte, minden olyan intézkedést támogatnak, ami a szegedieket pozitívan érinti. Ugyanakkor fenntartják, hogy a Botka-féle önkormányzat arroganciája miatt a város kevesebb adóbevétellel gazdálkodhat, így kevesebb juttatásban részesítheti a szegedieket, és azt is, hogy a kormányzat kilencedik éve bővülő családtámogatási rendszere mellett ez csak kirakatintézkedés, kampányfogás – írták közleményükben.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!