Szeged és környéke

2019.09.05. 09:46

Ipar kellene a szakképzett fiatalok helyben tartásához

Csak a kormányzati támogatásokkal tud jelentős fejlesztéseket felmutatni a város Haág Zalán szerint. A képviselő komoly elhatározásokkal indul az 5-ös választókörzetben.

K. A. R.

Szinte hihetetlen, de a város irányítóit minden évben meglepi az őszi iskolakezdés, így például a Boldogasszony sugárút és a Tisza Lajos körút találkozásánál – akárcsak tavaly ilyenkor, úgy most is – csúcsidőben megbénult a forgalom – hangsúlyozta Haág Zalán önkormányzati képviselő. Hozzátette, a jelenlegi városvezetés nem tekinti prioritásnak a déli Tisza-híd megépítés, ami segítené az ilyen problémák átvészelését. Mint mondta, ugyan vannak útfelújítások a megyeszékhelyen, de hónapokat csúsznak, míg a jelentősebb szegedi fejlesztések mind kormányzati támogatással, állami keretek között valósulnak meg.


– Ha nyolc év szocialista és kilenc év fideszes kormányzás alatt sem tudott egy városvezetés az említett területeken eredményt felmutatni, aligha várhatunk tőle többet. Menedzserszemlélet és együttműködési készség a mindenkori kormányzattal – úgy vélem, ezen kritériumoknak polgármesterjelöltként Nemesi Pál képes megfelelni, ő tudja majd újra fejlődési pályára állítani Szegedet. Ami a legfontosabb lenne, de teljes mértékben hiányzik: az ipar újratelepítése és ezzel együtt munkahelyek teremtése, ami a szakképzett fiatalokat itt tartaná – hangsúlyozta a KDNP frakcióvezetője.

Haág Zalán az 5-ös választókörzetben <br />méretteti meg magát. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Haág Zalán az 5-ös választókörzetben

méretteti meg magát. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Haág Zalán az október 13-ai választáson ismét elindul az 5-ös választókerület képviselőjelöltjeként. Elsősorban a közlekedési nehézségeket szeretné orvosolni, többek között a Rákóczi utca és Petőfi sugár­úti csomópontban, illetve a Vadaspark lakóparkon szabálytalanul áthaladó forgalom esetében, de a gyalogátkelőhelyek veszélyességének megszüntetésére is nagy hangsúlyt fektetne.


– A 13-as buszjárat visszaállítása éppúgy fontos, mint a közbiztonság javítása. Problémát jelent a hajléktalankérdés is, míg a Vám tér, az Alsóvárosi temető és a móravárosi sportközpont melletti gazos terület a drogosok tanyája lett, amit fel kell számolni. A kulturált szabadidő-eltöltés érdekében rendezni kell a Kálvária tér helyzetét, fejleszteni a Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpontot újabb műfüves focipályával, teniszpályákkal és szabadtéri kondigépekkel. A szomszédságában épülő nyugdíjasklubot az egész városrész közösségi házává kell bővíteni, a Sancer-tavak környékét megtisztítva horgásztavat kell kialakítani bográcsozóhellyel, körülötte futópályával. Szükséges lenne Alsóvároson – akár az egyetemmel együttműködve – egy kisebb fedett uszodára, hogy a környéken élőknek, főleg az iskolásoknak ne kelljen a város másik végébe utazniuk – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!