Szeged és környéke

2019.09.09. 18:36

Több bevételt hoz az új támogatási rendszer a Pinceszínháznak

Sokáig bizonytalanságban voltak a megszűnt tao-támogatás rendszere miatt, ám a tematikus pályázaton sikerrel szerepeltek, így idén több új projektet is indítanak, ezért izgalmas évadnak néz elébe a szegedi Pinceszínház - tájékoztatták a nyilvánosságot Kancsár Orsolya igazgató és Varga Bálint művészeti vezető a hétfői társulati évadnyitón.

Kozma Rita

A befogadott társulatok kategóriában nyert pályázatuknak köszönhetően bővítették az általuk évek óta támogatott csapatok körét, új állandó tagjuk lett a Barboncás társulat, mely bábelőadásokat készít felnőtteknek, egyik tervezett előadásuk Ibsen Nórája lesz. Határon átívelők elnevezésű projektjük keretében havonta egy határon túli magyar színielőadást is vendégül látnak, Szerbiából, Romániából és Oroszországból is érkeznek előadások. Szintén a támogatásnak köszönhetően ingyenessé válik a Mikulás kuckója projekt, amellyel elsősorban a rászoruló családokat célozzák meg. Egyik legizgalmasabb újításuk a Tízperc Rádiószínház, amelynek keretében általános és középiskolások számára készítenek magyar klasszikus és kortárs irodalmi művekből rádiójátékokat, amelyeket az iskolák nagyszünetében játszanának le. A tavalyi darabok közül továbbra is műsoron marad a Mohácsi János Francia Rúdugrás, Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok és J. Updike-Tasnádi István Az eastwicki boszorkányok című előadások. A nyáron bemutatott Márton-Janik-Varga Tessék engem elrabolni zenés ifjúsági előadást a Szegedi Agórában játsszák tovább. Új bemutatót novemberben lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!