Szeged és környéke

2017.10.06. 21:32

40 milliót kap évente a Frankofón Egyetemi Központ

Szeged. Trócsányi László igazságügyi miniszter mondott ünnepi beszédet tegnap az SZTE Frankofón Egyetemi Központ tanévnyitóján.

A központban francia nyelvű oktatás folyik; fontos szerepet játszik az intézet az egyetem nemzetközi nyitással kapcsolatos stratégiájában. A miniszter elmondta: az állam évente 40 millió forintos támogatást ad a szervezetnek, ahol jelenleg közel hatvan hallgató tanul. Továbbá kijelentette, hogy a magyar kormány számára is jelentőséggel bír az idegen nyelvű oktatás, ezzel is bizonyítják az ország szolidaritását és nyitottságát.

40 milliót kap évente a Frankofón Egyetemi Központ - GALÉRIA



A frankofón központ életében fontos szerepet játszó nemzetközi tanulmányok mesterszak diákjai is eljöttek a rendezvényre – az Európa–Afrika specializációra például Gabonból, Elefántcsontpartról is érkeztek hallgatók, akik a kétéves képzés után otthon kamatoztatnák tudásukat. A francia nyelvű tanévnyitón köszöntötte a hallgatókat Éric Fournier, a Francia Köztársaság budapesti nagykövete és Marie-France André, a Belga Királyság budapesti nagykövete.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!