Szeged és környéke

2007.10.21. 21:40

80 éves a zsombói templom

Zsombó - Szombaton születésnapi koncerttel kezdődött, vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével folytatódott, délután pedig a 2007-ben egybekelésük kerek évfordulóját ünneplő házaspárok megerősített fogadalmával fejeződött be a felújított zsombói templom építésének és felszentelésének 80. évfordulóján rendezett ünnepségsorozat.

Szombaton születésnapi koncerttel kezdődött, vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével folytatódott, délután pedig a 2007-ben egybekelésük kerek évfordulóját ünneplő házaspárok megerősített fogadalmával fejeződött be a felújított zsombói templom építésének és felszentelésének 80. évfordulóján rendezett ünnepségsorozat. A rendezvényre más településekről, sőt még külföldről is sokan érkeztek.

– A templom rekonstrukciója 2001-ben kezdődött, az épület díszvilágítást is kapott, amit vasárnap avattunk fel. A községtől öt kilométerre lévő búcsújáróhelyen felújítattuk a feszületet és a harangházat is – nyilatkozta lapunknak a Zsombói Egyházközség világi elnöke, Pancza István. Az egykori kisgazda politikus kiemelte, hogy a templomrekonstrukcióra benyújtott pályázatot a polgármesterrel az élen egységesen támogatta az önkormányzat képviselő-testülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!