Szeged és környéke

2010.05.18. 21:53

Ákos szakácsot hoz, Lukács Laci tévét kér

Szeged - Energiaitallal és Bajnokok Ligája-döntővel spannolja fel magát Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere a szombati, Dóm téri szuperkoncertre. Ákos 60 fős stábbal, saját vendéglátós személyzettel érkezik. A Magna Cum Laudénak a szerelem az első.

Munkatársunktól

Kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletet és csapadékmentes éjszakát ígér szombatra a meteorológia: a Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett szuperkoncerten tehát nem kell esőben táncra perdülni a Pálinka dalra, vagy énekelni, hogy Üljenek a fiúk ölébe a lányok.
18 óra 30 perckor kezdődik a buli: az első órában a Magna Cum Laude zenél, majd két órán át Tankcsapdával lesz tele Szeged legszebb tere. Az est szervezője, Ákos fél 11 körül lép színpadra – biztosan felcsendül majd a Szindbád dala, a Hello és a Mindenki táncol is.

Az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb előadóművésze saját szakáccsal és vendéglátással érkezik, hogy gondoskodjon 60 fős stábja ellátásáról. Színpadépítői külön sátorban étkezhetnek majd, miután csütörtökön nekilátnak a húszméteres alkalmatosság, a mintegy 40 robotlámpa és a 7 méteres LED-fal összeszereléséhez. Összesen 100 fős stáb sürgölődik majd a színpad körül.

Lukács Lacinak (balról) nem kell győzködnie Ákost és Mező Misit: jó buli lesz a Dóm téren. Fotó: Schmidt Andre

Lukács Lacinak (balról) nem kell győzködnie Ákost és Mező Misit: jó buli lesz a Dóm téren.
Fotó: Schmidt Andre

Ákos előrevetítette: a szegedi halászlé biztosan nem marad ki az est repertoárjából. A Tankcsapda tagjai inkább az energiaitaltól indulnak be. A focifanatikus Lukács László – a debreceni futballcsapat szurkolója, himnuszának szerzője – pedig tévét kért az öltözőbe, hogy nyomon követhesse a Bajnokok Ligája-döntőt, az Internazionale és a Bayern München összecsapását. A Szegedi Szabadtéri Játékok produkciói által bejáratott, Dóm tér alatti öltözőket használják majd a sztárok.

Mező Misi vélhetően nem a mérkőzésre lesz a legkíváncsibb: párjával foglaltatott szobát az újszegedi Hunguest Hotel Forrásban. A négycsillagos szállodában alszik a szuperkoncert valamennyi fellépője.

Büfé, sátor, relikviák

Szombaton 15 órától az Aradi vértanúk terén felállított pavilonban is kapható még jegy, egészen 22 óráig – eddig működik a Dóm téri beléptető rendszer. Az evés-ivásról 30 fős vendéglátó személyzet gondoskodik, mintegy 500 fő befogadására alkalmas sátorban – itt padok is várják a pihenni vágyókat. Az árkádok alatt, a Csontváry-teraszon is üzemel majd büfé. A fellépőkhöz kapcsolódó relikviákat, CD-ket, pólókat is lehet majd vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!