Szeged és környéke

2017.05.14. 10:19

Bukdácsolnak a biciklisek a kispostánál

Szeged - Nagyon nehéz letenni a biciklit a tárolónál. Egyfelől mert kevés a hely, másfelől meg csak bukdácsolunk a fák gyökerei között - mutatta Szilágyi István a szegedi Petőfi Sándor sugárúti kisposta előtt.

Dombai Tünde

A fák környékén ugyanis – a járda és a bicikliút között – kimosódott a föld, csak bukdácsolni lehet. Egy asszony a ferde eperfára panaszkodott, ami belóg a kerékpárútra. Egy fiatal nő a fát szidta a lepotyogó és erjedő termése miatt, ami nyáron rettentő büdös és csúszik is.


A Magyar Posta elhárította érdeklődésünket, mondván, nem az ő területe, nincs köze az ügyfeleknek kirakott kerékpártámaszhoz.

 

Szilágyi István nem hiszi, hogy bármi is változna attól a kispostánál, hogy cikket írunk róla. Fogadtunk. Fotó: Frank Yvette

Szilágyi István nem hiszi, hogy bármi is változna attól a kispostánál, hogy cikket írunk róla. Fogadtunk. Fotó: Frank Yvette

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának szakemberei megnézték a helyszínt. [namelink name="Kósa János"], az iroda osztályvezetője elmondta, a posta előtti szép eperfa megdőlt, a kerékpárút szempontjából ez kedvezőtlen.


Műszerrel is megvizsgáltatják majd a fa törzsét, és ennek függvényében döntenek róla. Nyesést viszont biztosan kérnek. A biciklitároló ügyében felveszik a kapcsolatot a fejlesztési irodával, és korszerűbb kerékpártámaszt kérnek a mostani helyett. A közvetlen környezetét is rendbe tetetik betonburkolattal. A víznyelőnek azonban maradnia kell, hogy a csapadékot elvezesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!