Szeged és környéke

2016.09.09. 07:30

Csongrád megyében élnek a legtöbben városban

Magyarország 19 megyéje közül csak Nógrádban van kevesebb város Csongrád megyénél, ahol mégis a teljes népességnek közel 80 százaléka él városokban. Ezzel megyénk az első az országban. A közeljövőben azonban egyik megyei településünk sem számíthat a városi rangra.

Munkatársunktól

– Fábiánsebestyén városi szolgáltatásokat tud nyújtani. Erkölcsi rangot jelentett volna a településnek a cím elnyerése – mondta [namelink name="Kós György "]polgármester.

Megírtuk, hogy a község tavaly szerette volna megszerezni a városi rangot. Pályázatát az akkori szabályoknak megfelelően benyújtotta, ami után néhány nappal visszamenőleg módosította egy kormányrendelet a várossá válás feltételeit. A tavaly jelentkező 23 község és nagyközség közül egyetlen település sem kapta meg ezt a rangot.


– A jelenlegi hozzáállás miatt már nem akarunk város lenni, hiszen úgysem tudjuk teljesíteni a feltételeket. De újra elgondolkodnánk a jelentkezésen, ha a szigorított feltételeket eltörölnék – közölte Fábiánsebestyén vezetője.


Részletek a Délmagyarországban!


  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!