Szeged és környéke

2019.03.03. 19:20

Eperjes Károly szavalt a dóm alatt - fotók

Új programsorozat indult a hétvégén Dóm Művészeti Szalon néven. A látogatóközpont első vendége Eperjes Károly volt, a Kossuth-díjas színművész istenkereső verseket mondott.

Munkatársunktól

Saját önálló estjével már többször is járt Szegeden, elvégre több mint 20 éve járja vele az országot. Szombaton telt ház fogadta. József Attila A számokról című versével kezdett.


– Azt tanultam a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Gézától: minden vers egy-egy dráma sűrítve – mondta a művész, majd elmesélte, mi is van a tarsolyában. – Akad itt görögkeleti keresztény, vagyis József Attila. Református, mint Ady és Szabó Lőrinc. Egyébként Adytól tudom a legtöbb verset. Radnótit is szoktam szavalni, ő izraelita, de később katolikus lett, a 33. születésnapján.

Eperjes Károly szavalt a dóm alatt. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Dóm Művészeti Szalon ezután havonta újabb irodalmi estekkel készül, hétköznap pedig képzőművészeti előadás-sorozatot indítanak. Az első alkalommal, április 4-én Rembrandt halálának 350. évfordulójára emlékeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!