Szeged és környéke

2016.11.13. 15:25

Érvényes bérlettel nem engedték fel a buszra

Hiába volt hetedikéig érvényes novemberben az októberi bérlet, a 67-es buszra mégse szállhatott fel, így kimaradt az iskolából.

Munkatársunktól

– Kivételesen november 7-én hétfőn éjfélig volt érvényes az októberi buszbérlet. Mégsem engedte fel a fiamat a buszra a 6.33-kor Sziksósról induló 67-es járat sofőrje, mondván, lejárt a szelvénye - hívta szerkesztőségünket egy dorozsmai édesapa.


– A gyereknél nem volt pénz, én már dolgoztam a munkahelyemen. Mivel a fiam nem akart tíz kilométert gyalogolni, nem ment aznap iskolába. Szeretném, ha az illetékesek kivizsgálnák az esetet, és hogy hogyan kárpótolják a lemaradó utast.


A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint elfogadták a meghosszabbított bérleteket. Sajnálattal értesültek az utaspanaszról. A bejelentés alapján az említett járat vezetőjével szemben lefolytatják az előírt munkáltatói eljárást. Ha a meghallgatásakor bebizonyosodik kollégájuk mulasztása, figyelmeztetik a körültekintőbb munkavégzésre. Arra is utasítják, hogy szigorúan és következetesen tartsa be az előírásokat, valamint mindenkor tanúsítson udvarias szolgáltatói magatartást. A szolgáltató hozzátette, ha az utas kártérítési igénnyel élne, bizonyíthatóan igazolnia kellene a kárt mint a kártérítés alapját.


(Nyitóképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!