Szeged és környéke

2015.07.22. 17:23

Fényes nappal rabolták ki a mórahalmi ékszerboltot - 700 ezer a nyomravezetőnek

A tulajdonost megkötözték, a száját betömték. Egy tálca arany ékszert vittek el. Szerdán mindenki a rablásról beszélt a városban.

A. T. J.

– Először jöttek a migránsok, utána az óvodások, akik a kormányablakról szavaltak a kormányablak megnyitóján, most meg az ékszerrablás miatt kerülünk be a hírekbe – mondta fejét fogva egy mórahalmi férfi szerda délután a Szegedi út és a Tömörkény utca sarkán. – Tele van a környék rendőrökkel, a Mórahalmi Rendőrőrs is itt van nem messze és mégse kapták el őket – tette hozzá.

Mint megírtuk, kirabolták a Tömörkény utcai társasház aljában lévő Móra Ékszer ékszerboltot kedden délután zárás után. Az üzlet – Mórahalom egyetlen ékszerüzlete – egy éve nyitott. Az eladót, aki a bolt tulajdonosa, megkötözték, de nem sérült meg. Egy tálcányi arany ékszert vittek el.

Az ékszerbolt szerdán sem nyitott ki. Fotó: Karnok Csaba

Az ékszerbolt szerdán sem nyitott ki. Fotó: Karnok Csaba
Felbolydult Mórahalom a hír hallatán. A békés, álmos kisvárosban mindenkinek megvan a véleménye a történtekről. A társasház aljában lévő üzletekben és a szemközti kocsmában, étteremben is mindenki a rablásról beszélt, de névvel senki sem akart nyilatkozni. – Hátulról jöttek be. Feltűnő volt, hogy nyitva volt a társasház garázskapuja. Vagy azon keresztül, vagy a ház kapuján át juthattak be a rablók. Az ékszerbolt tulajdonosa, egy középkorú nő mindig egyedül van. Ötkor zárunk a soron, fél hat körül jöttek a rablók, amikor a bevételt számolhatta. Összekötözték a kezét és bekötötték a száját. Annyira sokkos állapotban volt, hogy segítséget sem tudott hívni. Szerbek álltak az ajtóban és néztek befelé, mire valaki hívta a rendőrséget. Gyorsan kiértek, rendőrkutyát is hoztak – mesélte az egyik környékbeli.

Azt mesélik, a rablókat az üzletek fölötti erkélyek egyikéről látta egy lakó. A rablók egyike mackós, magas, szürke pólót viselt, a másik vékony, sötét felsőben volt. – Ilyen még nem volt Mórahalmon. Először az a hír keringett, hogy akcentussal beszéltek a rablók, de a tulajdonos beszél szerbül és szerinte nem szerbek voltak, hanem magyarok – spekulált egy fiatalember a sarki cukrászda előtt.

Két férfi kedden délután rabolta ki, egy tálca aranyat vittek el. Fotó: Karnok Csaba

Két férfi kedden délután rabolta ki, egy tálca aranyat vittek el. Fotó: Karnok Csaba
A rendőrök szerda délelőtt is kint voltak az üzletben, ami zárva volt. A tulajdonos nem akart nyilatkozni, az ajtót sem nyitotta ki.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

700 ezer forint a nyomravezetőnek

Az egyik gyanúsított 40 év körüli, körülbelül 190 centiméter magas, erős testalkatú, rövid, sötét hajú férfi. Az elkövetéskor világosszürke felsőruházatot viselt. Társa alacsonyabb, vékony testalkatú. Piros és fehér mintás sötétkék vagy fekete színű felsőruházatot, gumikesztyűt és világosszürke maszkot viselt, melynek elején sötétebb színű minta volt.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 700.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Címkék#Mórahalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!