Szeged és környéke

2009.02.25. 21:50

Gréta még az intenzíven fekszik

Szeged - Még a szegedi gyerekklinika intenzív osztályán ápolják, de a szemével már kommunikál és magától lélegzik a két és fél éves Gréta. Másfél hete újra kellett éleszteni, amikor édesanyjával együtt súlyos autóbalesetet szenvedtek Vásárhely közelében.

Tombácz Róbert

– Napról napra látom a javulást, de ez lassan megy, idő kell hozzá, hogy teljesen meggyógyuljon – beszélt két és fél éves kislánya, Gréta állapotáról tegnap apukája, Kovács Krisztián.

Mint megírtuk, a kislány és édesanyja másfél hete sérült meg súlyosan egy Vásárhely közelében történt autóbalesetben. Gréta babrálni kezdett az anyósülésre helyezett gyerekülés biztonsági övének kapcsolójával, anyukája – nehogy a kislány kikösse magát – odakapott, közben elveszette uralmát az autó fölött, és frontálisan ütközött egy terepjáróval.

A balesetben a terepjáró sofőrje is súlyosan megsérült, a súlyos mellkasi és koponyasérülést szenvedett kislányt pedig a helyszínen újra kellett éleszteni. Életét a 33 éves vásárhelyi Lévai Ferencnek is köszönheti, aki a mentők kiérkezéséig lélegeztette.

Gréta lassan, fokozatosan gyógyul. Fotó: Schmidt Andrea

Gréta lassan, fokozatosan gyógyul.
Fotó: Schmidt Andrea

Gréta még mindig a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán fekszik – mondta el az édesapja –, de már nem kell altatni, magától lélegzik, csak a biztonság kedvéért van egy lélegeztetőgépre kötött vékonyka cső a szájában. Szondával táplálják, és infúziót is kap. Szemmel kommunikál, de a nyugtatóktól elég bágyadt, és hamar elfárad a kicsi, aki apukája szerint egyébként olyan örökmozgó, mint egy Duracell-nyuszi.

Kovács Krisztián próbál minél kevesebb időt otthon tölteni – így könnyebben viseli, hogy üres a ház. Továbbra is két műszakban dolgozik, és naponta több órát tölt kislányával, illetve a traumatológiai klinikán ápolt feleségével. Izabella szépen gyógyul, orvosai szerint 2 hét múlva kiengedhetik a klinikáról, utána pedig fizioterápiát kap. Férje elmondta: Izabellának nagyon hiányzik Gréta, első útja biztosan hozzá vezet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!