Szeged és környéke

2015.09.11. 23:51

Hallgat a tanárverésről az iskola vezetője

Zákányszék - Nyolcéves gyerek vert meg egy tanárt Zákányszéken - állítja az egyik bulvárlap. Az igazgatónő azt mondja, a cikk tele van hazugságokkal. Hogy történt valami, azt senki nem tagadja, azt azonban, hogy mi, senki nem mondja el. Rendőrségi feljelentést nem tettek.

Timár Kriszta

– El tudja képzelni, hogy egy nyolcéves gyerek összever egy felnőttet? – tette fel a kérdést a zákányszéki általános iskola igazgatója, amikor arról érdeklődtünk, igaz-e, hogy az intézményben egy elsős fiú bántalmazott egy tanárt. Az esetről a Blikk számolt be. Azt írták, néhány nappal ezelőtt a diák arcon ütötte és megrugdosta tanárát, akinek komoly fájdalmai voltak az eset után. Ugyanezzel a fiúval az elkövetkezendő napokban még két másik pedagógusnak is meggyűlt a baja, amikor pedig az igazgatóhoz vitték, ott dühében lesöpört mindent az asztalról.

– Mélységesen felháborított ez a cikk, ami rengeteg hazugságot tartalmaz – mondta lapunknak tegnap Sas Györgyné igazgató.

– Azt nem tagadta, hogy történt valami, de hogy mi, arról nekünk sem beszélt. – Ez az iskola belügye, amit igyekeztünk megoldani. A tankerülettől is megkaptunk ehhez minden segítséget, és a szülők is együttműködők voltak. A tanítás pedig már rendes mederben folyik.

Az igazgatónő úgy fogalmazott: az iskolakezdés mindig zökkenőkkel jár azoknál a gyerekeknél, akik az óvodából frissen kerülnek be az intézménybe. – Több problémás tanuló is van, de csak egy olyan, akinél még megoldásra vár ez a helyzet.
 

Elzárkóztak az tájékoztatástól, pedig sokan kíváncsiak lettek volna rá. Fotó: Frank Yvette

Elzárkóztak az tájékoztatástól, pedig sokan kíváncsiak lettek volna rá. Fotó: Frank Yvette

Minden alkalommal, amikor rákérdeztünk, bántalmazta-e a gyerek a pedagógust, az igazgatónő kitérő választ adott. Ugyanakkor azt is mondta: azért nem tettek rendőrségi feljelentést, mert nem történt semmi olyasmi, ami ezt indokolta volna. – Az irodámban sem tombolt a gyerek, nem is értem, ki állíthatott ilyet a lapnak, amikor rajtam kívül csak a gyerek és az egyik szülője volt bent – mondta.

A családról az igazgatónő annyit mondott: a fiú testvére is az iskolába jár, így már ismerték őket.

– Normális család, ezért mélységesen felháborított, hogy belekeverték őket ebbe az ügybe. Ráadásul beazonosítható módon. Ez egy kis falu, ahol ha leírják, hogy a gyerek korábban komoly betegséggel küzdött, mindenki tudja, kiről van szó.

Az érintett kisfiú egyébként továbbra is az iskola nappali tagozatos tanulója. Tegnap azonban nem volt bent az iskolában – kezelésre vitték Szegedre. Néhány bennfentes szülő úgy jellemezte a fiút: vézna gyerek, túl engedékeny szülőkkel.

Szerettünk volna beszélni az érintett pedagógussal is, hogy tisztázza a helyzetet, ám az igazgatónő azt mondta: biztos, hogy nem szeretne nyilatkozni. Üzenetet hagytunk a fiú szüleinek is, hogy elmondhassák a saját álláspontjukat, de lapzártánkig nem jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!