Szeged és környéke

2019.09.10. 15:11

Hatalmas vihar Szegeden: csaknem 800 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez - fotók, videók

Az egységek egész éjszaka dolgoztak a viharkárok felszámolásán - 469 káresetet már sikerült felszámolni délig. Négy megye hivatásos tűzoltói mellett önkéntes egységek is segítik a munkát.

A megyéből kedden délig 811 bejelentés, kárbejelentés érkezett a lakosságtól a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítási központjába. Főként Szegedet, de Hódmezővásárhelyt is alaposan meggyötörte a vihar, míg a városok közül Makó, Szentes és Csongrád megúszta a pusztítást, de minden településről érkezett bejelentés.

 

Délig 469 helyszínen végeztek a kárelhárítási munkákkal a tűzoltók

– tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtósától.


Főleg kidőlt fák, letört ágak okoztak problémát és rongáltak meg megyeszerte közel 130 épületet, de vezetékek is leszakadtak - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóközleményében . Tegnap megírtuk: brutális vihar söpört végig a városon, a Széchenyi téren padon ülők fejére szakadt egy hatalmas faág.

Káoszba taszította a tömegközlekedést a szél - GALÉRIA

A vihar hétfőn délben érte el a térséget. Autókra, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőltek fák és több településen áramszünet volt. Több mint százharminc épületben keletkezett kár, középületekben és lakóházakban egyaránt.

Városszerte torlódik a forgalom a vihar következtében - GALÉRIA


Emellett a kidőlt fák utakat zártak el és vezetékeket rongáltak meg, a vasútközlekedés is akadozott. A pusztításról portálunk is beszámolt: itt megnézhetik, hogyan tépte le a szél a Szegedi Nemzeti Színház tetejét, itt a jogi kart ért villámcsapásról olvashatnak, itt pedig videókat találnak a vihar és a szél okozta károkról - 110 km/órás szél tombolt a városban és környékén. A lámpás körforgalomnál is letört egy rendőrlámpa. Szeged vihar utáni állapotát madártávlatból is megnézhetik. Itt pedig arról találnak gifet, hogyan folyt a Tisza visszafelé a viharos szél miatt.

Városszerte torlódik a forgalom a vihar következtében - GALÉRIA


Az egységek egész éjszaka megfeszített munkát végeztek a károk felszámolása érdekében, négy megye, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok tűzoltói együttes erővel dolgoznak.

Reggel fotózta kollégánk a Gát utcában a kosárpalánkot, amire egy fa próbált kosarat dobni.

 

A Mátyás téren körbekerítették a leszakadt villanyvezetéket.

A Mátyás téren körbekerítették a leszakadt villanyvezetéket. Fotó: Farkas Judit

Tegnap két autóra szakadt rá ugyanitt egy hatalmas faág. Az autókat már tegnap kiszabadították, feldarabolták az ágak egy részét is.

Tegnap két autóra szakadt rá ugyanitt egy hatalmas faág - galériánkban találnak fotókat is. Az autókat már tegnap kiszabadították, feldarabolták az ágak egy részét is - tapasztaltuk ma fél 10 körül. Fotó: Farkas Judit

Ezek az ágak tegnap még két autót takartak. Fotó: Farkas Judit

Ezek az ágak tegnap még két autót takartak. Fotó: Farkas Judit


Valamennyi önkéntes egység segíti a hivatásos tűzoltók munkáját, akik továbbra is folyamatosan dolgoznak.A négy megyéből több mint 100-an munkálkodnak a kárelhárításon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!