Szeged és környéke

2010.12.27. 20:30

Hózik, csúszik, csattan, késik

Csongrád megye - Tízcentisre hízott a hóréteg tegnap Szegeden és környékén. A sűrű hóesés és a csúszós utak miatt több baleset is történt Csongrád megyében. A buszok, trolik és villamosok kisebb-nagyobb késéssel közlekedtek. A 43-as utat délutánra tükörjég borította be.

Kiss Gábor Gergő

A szombat óta tartó havazás a közlekedésben okozta eddig a legnagyobb problémákat. Súlyos baleset történt tagnap hajnalban Ópusztaszer és Baks között, ahol egy Lada Niva a havas úton megcsúszott, többször megpördült, majd az árokba borult. Az 5 utas közül két 19 éves lány könnyebben, míg egy 17 éves súlyosan megsérült – tájékoztatta lapunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Több baleset is történt, kamionok az árokban. Fotó: Karnok Csaba

Több baleset is történt, kamionok az árokban.
Fotó: Karnok Csaba

Kamionok kerültek árokba a 47-es és a 43-as úton is. Egy Makó felé tartó, kukoricát szállító pótkocsis nehézgépjármű Deszknél csúszott meg egy kanyarban, letarolta a szalagkorlátot, majd a csapadékelvezető árokba esett. A járművet a tűzoltóknak kellett visszahúzniuk az útra. A helyszínelés alatt félpályás útlezárás volt. Ugyancsak a tűzoltóknak kellett kisegíteniük azt a kamiont is, amely délelőtt fél 11-kor a 47-es úton csúszott árokba. A kamionos balesetekben senki nem sérült meg.

A 43-as utat tegnap 15 órára tükörjég borította be: rövid időn belül Deszk és Klárafalva között 3 koccanásos baleset történt, amelyekben szerencsére senki nem sérült meg.

Hó alatt Csongrád megye. Fotó: Karnok Csaba

Hó alatt Csongrád megye.
Fotó: Karnok Csaba

A masszív havazás a helyi tömegközlekedésben is gondokat okozott. A Szegedi Közlekedési Társaság diszpécserszolgálatán elmondták: az utasoknak az összes vonalon 2–3 perces késéssel kellett számolniuk. A társaság munkatársai a havazásban folyamatosan takarították a megállókat és a villamosváltókat. A Tisza Volán helyközi járatain 10–15 perces késések alakultak ki, de a távolsági autóbuszoknál nem volt ritka a 30–50 perces csúszás sem. A legnagyobb késéseket a Mars téri diszpécserszolgálat szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező járatok szedték össze.

Csúszós utakon araszoltak. Fotó: Karnok Csaba

Csúszós utakon araszoltak.
Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. egyre több géppel és hómunkással vette fel a küzdelmet a hó borította utcák ellen. Szombaton még 14 géppel és 4 kézi hómunkással, vasárnap 12 géppel és 34 munkással, tegnap már 22 géppel és 38 munkással dolgoztak. Az utakat különböző érdesítő anyagokkal szórták fel.

A takarítás ellenére a sűrű havazás komolyan megzavarta a szegedi autósokat: reggel az egész belvárosban csak csigatempóban lehetett haladni, több ponton forgalmi dugók alakultak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!