Szeged és környéke

2007.12.13. 22:57

Ingatlanpanamát gyanít a Fidesz szegedi szervezete

Szeged - Szeged valaha volt legnagyobb ingatlanpanamáját készül elkövetni a szocialista városvezetés – jelentette ki Oláh János fideszes önkormányzati képviselő tegnap, a Mars téren tartott tájékoztatóján. Szentgyörgyi Pál alpolgármester demagógnak minősítette a vádakat.

A rendhagyó sajtótájékoztatót azért tartotta a város tulajdonosi bizottságának alelnöke, mert szerinte Szeged legértékesebb ingatlanait készülnek átjátszani szocialista közeli nagyvállalkozásoknak (Leisztinger Tamásra, a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosára utalt). Lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a mai közgyűlésen szavaznak a képviselők több jelentős sportberuházásról, amelyek megvalósításához ingatlancserékre van szükség. Új rendezvénycsarnok épülhetne a Kálvárián a magántőke bevonásával, az értékesítendő Szeol-pályát fel lehetne újíttatni, s ez utóbbiért, valamint a Ligetfürdőért kapott pénzből pedig az Etelka soron lehet fedett uszodát létesíteni.

Oláh János viszont arra kéri a szocialista frakció képviselőit, ne szavazzák meg az ingatlanbizniszt. A Ligetfürdő és a Szeol-pálya ugyanis szerinte több milliárd forintot ér, eladásuk 1,4, illetve 0,7 milliárd forintért a városi vagyon elkótyavetyélése. Azzal pedig, hogy a többes ingatlancserében megszűnő SZVSE-pálya és a Mars téri buszpályaudvar területe kereskedelmi besorolást kap, nem szolgálják a szegediek érdekeit. Az ellenzéki képviselő – mint mondotta – azért tartotta a fodrászkelléküzlet előtt a sajtótájékoztatót, mert tulajdonosának vételi szándékát olyan indoklással utasították el, hogy most alacsonyak az ingatlanárak Szegeden.

Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere demagógnak nevezte a Fidesz vádjait, amelyekkel félrevezetik a szegedieket. Szerinte egy ideje az az ellenzék stratégiája, hogy megakadályozzon szegedi fejlesztéseket. Visszakérdezett: kinek jó az, ha egy leromlott minőségű Szeol-pálya, vagy egy olyan SZVSE-pálya van a városban, amelynek kezelője még a fűnyírásra se tud áldozni? Ezek szerint ne legyen uszoda, ne legyen rendezvénycsarnok? Kijelentette továbbá: a Ligetfürdőre öt év múlva pályázatot írnak ki, és lehet, hogy az 1,4 milliárd forint többszöröséért adják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!