Szeged és környéke

2007.12.27. 21:22

Két ünnep között a hivatalok és a szolgáltatók

Szeged - Ne keresse a logikát a hivatalok, szolgáltatók nyitvatartási rendjében az, aki a két ünnep között szeretné elintézni eddig halogatott ügyeit. Mielőtt útnak indulunk, tájékozódjunk.

Munkatársunktól

Azok a hivatalok, amelyek a két ünnep között is kinyitottak, ezekben a napokban csúcsra járnak. A szegedi polgármesteri hivatal okmányirodájában például tegnap délelőtt 11 óra körül többen várakoztak, mint egy átlagos hétköznapon. Kiss Zsuzsanna irodavezető-helyettes elmondta, míg reggel csak lézengtek az ügyfelek, délelőtt 11 órára már tizenöten-tizenhatan várakoztak személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával kapcsolatos ügyintézésre. Összetorlódtak azok is, akik útlevelet szerettek volna kiváltani. A helyettes vezető szerint minden évben nagy a forgalom a két ünnep között, mert ilyenkor érnek rá az emberek, és a gyerekeket is magukkal tudják vinni.

A polgármesteri hivatalban egyébként csak az építési, az adó-, valamint a szociális és egészségügyi iroda dolgozik az okmányirodán kívül. Ma mindenütt 8 és 14.30, szombaton 8 és 11 óra között tartanak nyitva. Az APEH sem állt le, Szegeden ma a hétfői nyitva tartás szerint 18 óráig, szombaton 8 és 11 óra között lehet a halaszthatatlan ügyeket elintézni.

Aki útnak indul, előbb tájékozódjon az ügyfélfogadás rendjéről.
Fotó: Schmidt Andrea

Ezekből a példákból kitűnik, hogy a hivatalok nem beszéltek össze, saját munkarendjüket alkalmazzák a két ünnep közötti napokon is. Tehát ne nagyon keressük a logikát az év utolsó napjaira kitalált rendszerekben: aki útnak indul, előbb tájékozódjon az ügyfélfogadás rendjéről.

Ha mégiscsak a logikát firtatjuk a szolgáltatók nyitva tartásában, egyik-másik területen találunk magyarázatot. A Démász például valószínűleg azért tart zárva, mert év végén jellemzően kevés lenne a betérő ügyfél, míg a Dégáz a gázár-támogatási kérelmekkel kapcsolatos ügyintézés miatt kénytelen „üzemelni": ott ma 8 és 14, holnap 8 és 12 óra között fogadják azokat, akik az utolsó pillanatban kaptak a fejükhöz.

A termelés se állt le mindenütt

Több szegedi nagy cég, kis- és középvállalkozás szünetelteti a termelést az ünnepek alatt és között. Az egyik szegedi nyomdaipari vállalkozás például csak január 7-én indítja el újra a gépeket. E sorok írója bejáratott vízvezeték-szerelőjét is hiába hívta: azt válaszolta, pihen, a gyermekével tölti az idejét, és csak január 2-án veszi fel a munkát. Nem álltak le azonban a napi élelmiszereket előállító vállalatok, a Pick, a Sole-MiZo, a sütödék teljes kapacitással dolgoznak.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!